Galaţiul, şi în beznă, şi fără transport

Galaţiul, şi în beznă, şi fără transport
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Galaţiul rămâne, în continuare, după lăsarea serii, pradă întunericului pentru că, din păcate, nu mai are cine să menţină ori să repună în funcţiune iluminatul public. Şi pentru că un necaz nu era de ajuns, la şedinţa de ieri a Consiliului Local, liderul sindicatului din SC Transurb a tras un semnal de alarmă: la iarnă am putea rămâne fără transport public de persoane.

Reuniţi în şedinţă ordinară, aleşii locali au parcurs un adevărat maraton de vot – peste 80 de proiecte, cele mai multe vizând finanţarea cluburilor sportive şi a bisericilor. Înainte de a începe lucrările, George Preda, liderul sindicatului Transurb, a ţinut să atragă atenţia asupra situaţiei dezastruoase a parcului auto al companiei publice: „Avem numai maşini SH la ora actuală. Din păcate, pe lângă faptul că sunt vechi, sunt şi insuficiente, iar asta este cea mai mare problemă: faptul că sunt foarte, foarte puţine maşini în comparaţie cu necesitatea societăţii pentru a asigura transportul călătorilor în oraş şi acele curse convenţie către Arcelor şi Damen. Dacă nu se face ceva până în lunile iernii, vă spunem că nu vom reuşi să asigurăm diagrama de transport!

E o situaţie cum n-a mai fost niciodată la Transurb. Lipsa investiţiilor, lipsa implicării, nu vrem să intrăm noi în detaliile astea, le veţi stabili dvs şi sperăm că veţi găsi şi soluţii. Ni s-a spus că se lucrează la un proiect pentru achiziţionarea de maşini noi, o procedură anevoioasă, de lungă durată! Dacă în trei luni de zile nu vom avea 30-40 de maşini – indiferent că sunt noi, SH, deşi nu ne-am dori - din punctul nostru de vedere, al salariaţilor, nu vom putea trece iarna! Parcul este sub orice critică!”, a spus liderul sindical.

Licitaţie anulată şi reluată

La şedinţa de ieri, aleşii locali au aflat şi că oraşul rămâne, în continuare, în beznă, pentru că tot nu are cine să menţină în funcţiune iluminatul stradal. Licitaţia pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Galaţi, lansată de administraţia locală la începutul lunii august, care fusese contestată de unul dintre ofertanţi, a fost anulată şi reluată. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, „ambele societăţi care s-au prezentat n-au avut oferte conforme cu caietul de sarcini, aşa că au fost descalificate. S-a anulat procedura şi s-a reluat, urmând ca ofertele să fie deschise în jurul datei de 9 octombrie”.

Soluţia de avarie pe care părea că o găsiseră autorităţile, de negociere directă cu o companie dornică să readucă lumina în Galaţi, nu s-a putut aplica, din motive de legalitate. „Din păcate nu se ocupă absolut nimeni de iluminat, suntem într-o situaţie mai puţin plăcută, sperăm să se remedieze cât de curând. E vorba de o procedură legală, de nişte termene legale care trebuie respectate. Dacă va exista contestaţie se va judeca. Aşteptăm şi noi finalizarea acestei licitaţii şi semnarea noului contract”, a spus primarul.

Citit 18429 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.