TEROARE nocturnă într-o localitate gălățeană. Bătrân, aproape ucis pentru o găină din curte

TEROARE nocturnă într-o localitate gălățeană. Bătrân, aproape ucis pentru o găină din curte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un eveniment care ar fi putut avea ca urmare moartea unui octogenar din comuna Bălăbăneşti a avut loc într-o noapte de la finele săptămânii trecute. Miza, nişte bani inexistenţi şi o găină. Trei consăteni, extrem de tineri, sunt principalii suspecţi ai teribilei fapte.

Continuă seria atacurilor nocturne în care vizate sunt gospodăriile bătrânilor singuri de la sate. Ultima pe lista hoţilor chitiţi pe "averile" pensionarilor neputincioşi este comuna Bălăbăneşti, unde, la finele săptămânii trecute, un bătrân de 80 de ani a fost la un pas să fie ucis de nişte indivizi ce ar fi putut să îi fie strănepoţi. Octogenarul a fost atacat în miez de noapte de trei tineri, care au intrat peste el în casă şi l-au luat la bătaie, pentru a-l forţa să le spună unde îşi ţine banii. După ce au scotocit toată locuinţa fără a găsi ceva de valoare, l-au abandonat pe bătrân şi au ieşit din curte, de unde au luat o găină, iar apoi au plecat. Abia dimineaţă, omul a fost găsit de o vecină, care a sunat la 112. Ambulanţa l-a adus de urgenţă la Galaţi.

"Am fost solicitaţi pentru a interveni la un bătrân din satul Lungeşti, comuna Bălăbăneşti, victimă a unei agresiuni. Pacientul prezenta un traumatism cranio-facial şi unul abdominal. A fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Medicii au decis să îl opereze pe bătrân pentru a-i salva viaţa, acesta aflându-se acum în secţia de Terapie Intensivă. Verdictul legiştilor a fost clar: leziunile căpătate în urma bătăii i-au pus octogenarului viaţa în pericol. "Continunând cercetările, poliţiştii au identificat persoanele bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie şi au stabilit că este vorba de trei tineri din localitate, cu vârste cuprinse între 14 şi 23 ani. Persoanele bănuite de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la omor au fost prezentate Tribunalului Galaţi, care a emis două mandate de arestare preventivă pe numele tinerilor de 20 şi 23 ani, iar faţă de minor a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", a precizat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei tineri riscă să ajungă pentru mulţi ani în spatele gratiilor.

Citit 5349 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.