Surpările pun în pericol casele din faţa Maternităţii
Foto: Marian Calestru

Surpările pun în pericol casele din faţa Maternităţii
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Pavajul de piatră cubică rânjește din asfaltul ciuruit al străzii Nicolae Alexandrescu, arteră pe care se află un obiectiv de importanță majoră pentru sănătatea gălățencelor – Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”. Trotuarul este și el calamitat. Mult mai grav este că două accidente de teren aflate în plină evoluție pun în pericol casele locuitorilor străzii.

„Suntem în zona unu a Galațiului, pentru care nu vreți să știți cât impozit plătim și li se rup oamenilor mașinile pe stradă. Se bat șobolanii parte-n parte cu pisicile! Iar această surpare îmi pune casa în pericol”, ne-a reclamat proprietara casei de la numărul 120, imobil aflat chiar în fața Maternității. Gălățeanca își amintește că, în urmă cu trei ani, când s-a surpat prima dată trotuarul, reprezentanții Apă Canal au susținut că e de la țeava care le alimentează imobilul: „Am plătit intervenția, numai că atunci când au decopertat au descoperit că țeava nu are nimic. A fost pusă o plombă. Acum trotuarul s-a surpat din nou. Stau cu teamă de câte ori plouă. Au apărut crăpături pe peretele exterior, iar în interior, la baza camerelor, mucegai. E dovada că apa se infiltrează sub casă. Vorbim despre un imobil de 80 de ani, în care am investit o sumă foarte mare pentru conservare, lucrările fiind finalizate în 2014. Poarta s-a lăsat, garajul la fel. Probleme sunt și în imobilul de vizavi”, ne-a sesizat gălățeanca.
Un accident de teren a apărut pe carosabil și la numărul 112. Surparea evoluează și ea, punând în pericol traficul și autoturismele parcate.
Am sesizat și noi Primăriei Galați problemele de pe strada Nicolae Alexandrescu. „Situația semnalată este în atenția noastră, s-a făcut deja comanda de lucrări și se va interveni în cel mai scurt timp”, ne-a transmis Biroul de presă al administrației locale.

Foto: Marian Calestru

Citit 4592 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:13

6 comentarii

 • postat de Nicoleta
  Miercuri, 18 August 2021 17:19
  89.137.227.***
  Multumesc reporterilor de la Viata Libera, s-a intervenit la surparea trotuarului de la numarul 120 si la intrarea pe strada din str. 6 Martie dar gropile de pe carosabil nu au fost acoperite. Aceste gropi sunt un pericol pentru salvarile care vin cu viteza catre spital si nu numai. Platim habitat la primaria dar de doi ani nu am mal vazut pe nimeni sa mature strada. Am crezut ca acest primar se va implica mal mult dar tot ce a fact a fost doar campanie electorala.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mircea
  Miercuri, 04 August 2021 17:54
  89.136.6.***
  Domnule Alex , nu conteaza cat costa o casa . Conteaza ca suntem in zona 1 a orasului si suntem incojurati de gropi in asfalt , portiuni care se surpa , trotuare care se macina si atunci cand ploua se transforma in mocirla de zici ca suntem la tara , si diverse nationalitati .
  Pentru toate astea , noi , cei care stam in acest cartier , platim impozite pentru zona 1 a orazului.
  Dv. daca nu aveti bani de aceasta zona , nu este nicio problema , mai sunt case de vanzare si la Satul Costi , Vanatori , Frumusita etc.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 04 August 2021 15:06
  5.2.205.***
  Surparile pun in pericol tot orasul, asfaltam si dupa 3 luni gaurim ca sa peticim iar.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Marius
  Miercuri, 04 August 2021 10:37
  89.136.1.***
  Viata Libera - intrebati la Primarie
  Cand se rezolva problema de pe Str. Oltului ?
  Au trecut doar (ca sa mai reducem din gravitate) 6 saptamani de cand s-a surpat strada si nu mai circula nici un autobuz.

  In toata aceasta perioada nu au fost facute sapaturi ca sa se ajunga la problema, doar s-a pus niste asfalt ca sa se astupe gaura dar a ramas o denivelare mare si tot apar alte surpari ...

  Daca pe o strada importanta ca Oltului nu se intervine, mai avem sperante pentru altele ?!
  0
  13
  Raportează
 • postat de Stroiu Florentina
  Miercuri, 04 August 2021 09:45
  5.14.153.***
  Buna ziua! Stau pe aceiasi strada, la 119. Aceasta strada nu a fost niciodată reparată ca sa arate ca o strada de centru. Am 53 de ani, de când am putut să merg, niciodată nu am gasit o porțiune pe aceasta strada pe care sa se poata circula. Dacă in timpul lui Ceausescu mai era o explicație, de 30 de ani caut o explicație de ce această strada nu este reparată si modernizată și nu o gasesc. Iti rupi picioarele fie ca încerci să mergi pe trotuar, fie pe strada. De asemenea, copacii de pe aceasta strada nu au fost toaletati de zeci de ani... Nici nu zici ca suntem in centrul orasului.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Alex
  Miercuri, 04 August 2021 09:44
  82.79.132.***
  Poate asa nu o sa mai ceara 300k euro pe o casa.
  12
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.