Copacii uscați din Țiglina I, un pericol. FOTOREPORTAJ

Copacii uscați din Țiglina I, un pericol. FOTOREPORTAJ
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Arborii sunt un element binevenit în orice oraș, fiind o soluție eficientă de reducere a poluării din aer, fixând solul și înfrumusețând ambientul urban. În ciuda avantajelor pe care le oferă copacii, în anumite condiții, prezența lor implică și un risc semnificativ de accidentare.

Acesta este și cazul cartierului Țiglina I, care este cunoscut pentru numărul impresionant de copaci. Majoritatea acestora au o vârstă foarte înaintată și o înălțime mare. Vârsta copacilor, la care s-a adăugat seceta din ultimii ani, a determinat uscarea multora dintre ei. Odată uscați, aceștia reprezintă un pericol continuu la adresa cetățenilor și mașinilor acestora, parcate de multe ori sub ei sau în apropiere.

În ultimele zile, vremea a devenit din ce în ce mai imprevizibilă. Seceta anterioară a fost înlocuită de vânturi puternice, care au transformat arborii într-un pericol continuu pentru toți. Până acum, autoritățile au întreprins acțiuni de toaletare și eliminare a arborilor căzuți după cele două furtuni la nivelul întregului oraș, dar tăierea acestor arbori periculoși înainte de următoarea vijelie s-ar impune, pentru o rezolvare definitivă a acestei amenințări. 

Citit 13693 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.