Copacii uscați din Țiglina I, un pericol. FOTOREPORTAJ

Copacii uscați din Țiglina I, un pericol. FOTOREPORTAJ
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Arborii sunt un element binevenit în orice oraș, fiind o soluție eficientă de reducere a poluării din aer, fixând solul și înfrumusețând ambientul urban. În ciuda avantajelor pe care le oferă copacii, în anumite condiții, prezența lor implică și un risc semnificativ de accidentare.

Acesta este și cazul cartierului Țiglina I, care este cunoscut pentru numărul impresionant de copaci. Majoritatea acestora au o vârstă foarte înaintată și o înălțime mare. Vârsta copacilor, la care s-a adăugat seceta din ultimii ani, a determinat uscarea multora dintre ei. Odată uscați, aceștia reprezintă un pericol continuu la adresa cetățenilor și mașinilor acestora, parcate de multe ori sub ei sau în apropiere.

În ultimele zile, vremea a devenit din ce în ce mai imprevizibilă. Seceta anterioară a fost înlocuită de vânturi puternice, care au transformat arborii într-un pericol continuu pentru toți. Până acum, autoritățile au întreprins acțiuni de toaletare și eliminare a arborilor căzuți după cele două furtuni la nivelul întregului oraș, dar tăierea acestor arbori periculoși înainte de următoarea vijelie s-ar impune, pentru o rezolvare definitivă a acestei amenințări. 

Citit 13370 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:07

6 comentarii

 • postat de pop vasile
  Joi, 09 Septembrie 2021 15:11
  5.13.236.***
  .....si daca s-au uscat si se replanteaza orice.....pentru ca apoi si acestia sa se usuce cui ii pasa? Cum ramine stimati edili cu "in orasul cu floare de tei"? poate... cu artari sau poate... cu platani adusi pe bani multi de cine stie unde. Si daca faleza superioara s-a plantat cu ceva copaci din specii diferite iar acestia se usuca, cui ii pasa?Au fost scosi sarmanii tei de pe faleza care s-au uscat nu din vina lor ci a neglijentei si nepasarii celor pusi sa ii ingrijasca.Va rog sa priviti arboretul tinar plantat pe faleza in dreptul bisericii SF Precista. Sunt uscati. Dar mai sunt campanii de plantare si bani publici de cheltuit degeaba.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Sandu
  Miercuri, 25 August 2021 12:41
  95.77.107.***
  E plin orasul de copaci uscati. Ce sa mai vorbim despre plantarea unora noi, cand nici de uscaturi nu scapam...
  1
  6
  Raportează
 • postat de ghici
  Miercuri, 25 August 2021 05:28
  86.124.200.***
  In Galati se pare ca nimeni nu iubeste natura. Copacii uscati nu sunt inlocuiti decat rareori. De asemenea spatiile verzi sunt lasate de izbeliste.
  Orasul arata dezolant. Strazi intregi fara arbori. Ce are de gand municipalitatea?Desertificarea e o realitate. Ce face garda de mediu ?Nimic.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Radler
  Marți, 10 August 2021 08:52
  194.105.20.***
  Bună ziua ...
  Vă rog ca această problemă a arborilor din Galați să fie luată în serios si chiar urgentată . Aproape 70% din copacii din municipiu sunt uscați , bătrâni sau probleme de structură (strâmbi , foarte inclinați de la alte vijelii ....etc) . Văd ca nu se ia în serios această problemă și la fiecare furtună avem mari probleme cu foarte multe daune .
  Fenomenele meteo care au apărut în ultimul deceniu nu vor dispărea peste noapte sau de la anul (cum speră unii politicieni fără minte) ci se vor intensifica foarte , foarte mult ......si cu violență din ce în ce mai mare.
  Ar trebuii făcut un plan de eliminare a copacilor mai înalți de 3-3.5 m mai ales pe străzile micuțe din cartiere dar și pe cele principale .....cu plantarea de copaci care să îndeplinească anumite condiții . (adaptați pentru noile condiții meteo)
  Vă rog urgentarea acestui plan .....am cel puțin 10 copaci în fața blocului care sunt un pericol public și Primăria Doarme (cu zeci de sesizări făcute deja de mai mulți locatari) .
  4
  13
  Raportează
 • postat de mirel
  Marți, 10 August 2021 08:47
  136.255.134.***
  COPAC USCAT CU INALTIME DE 15 M (INALT CAT BLOCUL A20 STR.LEBEDEI) exact langa cel care s-a rupt in 15.07.2021 avariind trei autoturisme !
  Buna ziua primaria Galati !
  Exact sub el o epava Solenza Nemiscata de cel putin trei ani !
  Buna ziua politia locala !
  1
  12
  Raportează
 • postat de Carmen
  Marți, 10 August 2021 08:31
  5.13.172.***
  Din pacate se usuca din ce in ce mai multi copaci. Nu toti din cauze naturale, din pacate. Administratia asta locala ii uraste si face tot ce poate sa ii distruga. Daca saracii copaci scapa de taierea crengilor fara nicio noima sub pretextul toaletarii atunci mor din lipsa de apa sau din cauza substantelor otravitoare folosite la deszapezire iarna. Sau mor sufocati inconjurati de beton. Tare ii mai place primarului sa fie beton...
  4
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.