Depozitul, viitoare ruină urbană

Depozitul, viitoare ruină urbană
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Un spațiu mare, cândva plin de oameni, zace acum plin de rugină, cu doar câteva magazine deschise și în mare parte pustiu. Depozitul din Micro 40, care cândva reprezenta un punct focal al orașului, arată acum ca și când ar fi total părăsit. Cu ani în urmă, când mergeai în Depozit, nu aveai loc să arunci un ac în mulțimea de oameni care veneau să-și facă cumpărăturile, de la haine în zona din față, până la alimente în zona din spate sau "pe rampă", cum spuneau unii locuitori ai orașului.

Clădiri ruginite și abandonate

Astăzi, la orice magazinaș te-ai uita, fie el încă în funcțiune sau nu, totul este ruginit și pare că se dărâmă în orice clipă. Mulți vânzători au pus lacătul pe ușă și au renunțat la mica afacere din cauza lipsei de clienţi din ultimii ani. Geamurile sparte, gunoaiele din interiorul magazinelor și rugina care acaparează întreaga clădire îți dau senzația că acestea au fost părăsite de zeci de ani. Haitele de câini și-au făcut apariția peste tot în Depozit și păzesc locul pe care acum îl consideră propria casă. Majoritatea însă nu sunt agresivi, patrupedele fiind obișnuite cu oamenii.

Gunoaiele și gropile, la loc de cinste

Încă de la intrare te întâmpină cutii întregi de gunoaie lăsate pe lângă clădirile dărăpănate, semn că oamenilor nu le mai pasă deloc de aspectul centrului comercial. Nici drumul nu este o încântare, plin de gropi, neasfaltat, un adevărat calvar, în special în zilele ploioase. Gropile care aduc mai mult a cratere îi determină pe puținii oameni care mai vin în această zonă să se gândească de două ori dacă să intre cu mașina sau nu.
Un spațiu mare, cu potențial, unde prețurile nu sunt atât de piperate ca în alte centre comerciale nu mai prezintă interes și, încet-încet, va ajunge doar un alt loc părăsit, ca multe altele din oraș. Evident, puţină implicare din partea proprietarilor de spaţii şi a autorităţilor ar putea împiedica acest lucru: asfaltarea căii de acces, curăţarea şi igienizarea spaţiilor şi o campanie de promovare ar putea da o şansă vechiului Depozit.

Citit 15775 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 00:39

4 comentarii

 • postat de George
  Luni, 08 Noiembrie 2021 11:40
  95.76.53.***
  Fiindca Shopping City, Kaufland si Lidl deschise la 2 pasi au furat clientii. In Braila Depozitul inca functioneaza la capacitate maxima cot la cot cuu Selgrosul deschis in coasta. Asta deoarece Braila Mall si Kaufland e la vreo 10 km distanta. si Lidl la vreo 5 km.
  13
  10
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Vineri, 29 Octombrie 2021 08:36
  86.34.180.***
  "Depozitul", a fost mereu o tranzitie intre comunism si capitalism. In ultimii ani, presiunea exercitata de marile firme venite din Germania, Franta, Belgia, au impus caderea acestuia in plan secundar. Este normala inchiderea lui si transformarea locului respectiv.
  Ca acest fapt implica si falimentul majoritatii societatilor care isi aveau aici un punct de lucru, este neindoielnic. Acesta este capitalismul si pana astazi Romania ,nu s-a descurcat chiar rau. Romanul are astazi ceea ce acum 30 de ani nici nu visa.
  14
  39
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Marți, 26 Octombrie 2021 10:19
  5.2.205.***
  Urmeaza sa intre si aici "rechinii" imobiliari.
  2
  34
  Raportează
 • postat de carmen
  Vineri, 22 Octombrie 2021 10:34
  195.32.91.***
  pai e bomba ecologica si am mai evoluat si noi ,,,,,,,e o emblema a incompetentei sau a inapoierii ....si cum ziceam targ comunal galatiul ....magazinul modern construit de asa zisii comunisti inapoiati ,veniti de dupa razboi si depozitul in anii 90 pana in zilele noastre ,......ce evolutie ....se putea face cel mai mare mol modern in acele hale dar hai cu teren sa construim blocuri ....dar cine o sa le cumpere ma intreb ca economia galatiului bubuie ...hai cu aplaudacii ca au adus moll din occident cand magazinul modern era mol in anii 75,,,,,,,
  11
  72
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.