Fostul Centru de Transfuzii, culcuș pentru oamenii străzii

Fostul Centru de Transfuzii, culcuș pentru oamenii străzii
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

O dată în plus, nepăsarea își pune amprenta pe una dintre vechile clădiri cândva importante din municipiul Galați. Într-un cartier destul de circulat în fiecare zi, plin de oameni și cu un liceu de prestigiu în apropiere, o clădire dărăpănată își etalează "frumusețea" din gunoaie. Fostul Centru de Transfuzii din Țiglina I a devenit un focar de infecţie de-a lungul timpului, fiind o clădire ușor de remarcat din cauza aspectului îngrozitor pe care îl are în momentul de faţă.

Paragină plină de gunoaie și mâzgălituri

Pereții clădirii sunt plini de mâzgălituri cu grafitti, atât în exterior, cât și în interior, geamurile și ușile au dispărut demult, lăsând locul să pară și mai dărăpănat decât este în mod normal. Gunoaiele sunt și ele la loc de cinste în interior, "mobilând" astfel clădirea pentru oamenii străzii.

Locuitorii din vecinătatea clădirii s-au plâns constant de faptul că sesizările lor nu au fost băgate în seamă de nimeni și că nu mai suportă focarul de infecție format acolo, dar nici prezenţa grupurilor de boschetari, care îi fac pe oameni să le fie frică să treacă, seara în special, prin acea zonă.

Speranțe aproape deşarte

De-a lungul timpului, municipalitatea a făcut unele demersuri de renovare a imobilului, însă în cele din urmă nu s-a schimbat nimic, iar clădirea s-a degradat din ce în ce mai tare. Locuitorii din Ţiglina mai trag totuşi speranțe că, într-un final, fostul Centru de Transfuzii va dispărea sau va fi reabilitat și că nu vor mai fi nevoiţi să suporte toată mizeria din jur.

Clădirea aparţine Primăriei Galaţi care ar dori să construiască acolo o creşă, însă nu se poate interveni asupra imobilului fără un aviz de la Ministerul Sănătăţii, care este aşteptat în zadar de ani de zile.

Citit 10233 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:40

4 comentarii

 • postat de comunismul
  Joi, 14 Octombrie 2021 20:34
  5.13.128.***
  si stiti de cand e asa! de pe vremea lui durbaca! pai s-a mai facut ceva in acest sens! nu din pacate! si asa a ajuns o pisatoare si o cacatoare pentru oamenii strazii!
  1
  13
  Raportează
 • postat de constantin doina
  Duminică, 10 Octombrie 2021 05:22
  86.124.203.***
  Proiectul inițial al construcției este pentru creșă. Clădirea are o fundație ”strong” au bătut ”sonetele ” pământul săptămâni întregi. Povestea cu avizele sunt minciuni (cred). Pentru că într-un timp se auzea că ține de ministerul sănătății ,în speță Spitalul TBC. Cineva are nevoie de teren și-l ține în ”conservare” până va putea să pună mâna pe el și să vezi atunci ce monstruozitate o să apară. Dar până atunci suferim noi cei care locuim în apropierea centrului.
  0
  34
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 14:40
  62.231.94.***
  Daca vrei sa darami sau sa constuiesti ceva trebuie aprobare de la primarie. Aceasta cladire e in patrimoniul primariei ,de la cine vrea avize sa faca ceva ? Nu s-au luat in calcul toate optiunile din partid cu privire la viitoarea destinatie al acestui amplasament?
  2
  41
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 10:38
  82.76.159.***
  Cum sa astepti un aviz ani de zile? Ori sunt niste boi care elibereaza avize numai la ordin primit pe linie de partid, ori sunt niste bolovani cu diploma.
  1
  73
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.