Parcul Cloşca, vandalizat şi plin de urme ale distrugerilor (FOTO)

Parcul Cloşca, vandalizat şi plin de urme ale distrugerilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Despre Parcul Cloşca, rebotezat "Corneliu Coposu", dar pe care gălăţenii, cu afecţiunea recunoscută pentru numele neoficiale, dar împământenite, îl numesc şi acum Parcul lui Durbacă, am scris în repetate rânduri, în ultimul deceniu, de fiecare dată fiind vorba, din păcate, de aspecte negative. 

În 2013 şi 2015, scriam despre faptul că parcul, neîngrijit şi murdar, era plin de şobolani. După semnalele noastre, s-a făcut deratizare, dar problemele au continuat să apară în anii următori. Un podeţ pe care oamenii îl foloseau ca să scurteze drumul spre Micro 19 a devenit impracticabil, spaţiile verzi erau neîngrijite şi pline de gunoaie, aleile neîntreţinute şi pline de gropi, iar lucrările de artă monumentală create în cadrul Taberei de sculptură în metal, nevopsite, atacate de rugină, acoperite de graffiti sau sufocate de vegetaţie netunsă. Singurul spaţiu cât de cât întreţinut, fiindcă un agent economic îşi desfăşura aici activitatea, era locul de joacă pentru copii, care era mai mereu plin, în zonă lipsind aproape complet asemenea alte spaţii amenajate. 
În ultimele câteva zile, mare parte din ceea ce mai exista la locul de joacă, închis, probabil, din cauza vremii nefavorabile, a fost vandalizat sistematic de persoane necunoscute, obişnuiţii parcului, mai ales stăpâni de câini care îi aduc aici la plimbare sau gălăţeni care mai fac aici mişcare, fiind doar martorii urmelor "atacului". 
Ceea ce se vede din imagini este, credem, grăitor. Cineva a făcut praf mini-carturile cu care se plimbau copiii şi chiar unele aparatele fixe din locul de joacă, în mai multe locuri din parc putând fi văzute bucăţi metalice şi din plastic ale acestora, ajunse în partea opusă a parcului, printre copaci. Chiar şi automatul de cafea, înalt cât un om, a fost distrus, făcut bucăţi, iar acestea aruncate peste tot. Sperăm ca poliţiştii să dea de urma vandalilor, nu de alta, dar e posibil să plece cu băncile din parc data viitoare.
Aşa cum "Viaţa liberă" deja a scris, municipalitatea vrea să modernizeze zona. Asocierea Expert Project Team SRL Iași - Arhideskvision SRL Galați - AMG Lorem Consult SRL Galați a câştigat contractele licitate de Primăria Galaţi pentru proiectele de modernizare a Falezei Dunării şi Văii Ţiglinei, având opt luni pentru realizarea proiectelor tehnice şi a documentaţiilor de avizare a lucrărilor necesare. În 2019, Primăria a organizat un concurs de idei şi soluţii urbanistice pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea Văii Ţiglinei, premiind trei proiecte, care însă au rămas la stadiul de intenţie.

Resturile unui aparat de cafea şi ale mini-carturilor, aruncate peste tot

Citit 4792 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 00:51

6 comentarii

 • postat de Irina
  Marți, 01 Februarie 2022 19:42
  5.13.214.***
  "Edocația"..."opiniei politice".

  Asta ați încurajat mereu...Ce sperați să aveți bun ca și rezultat. Aveți ce ați semănat.
  Nu voi aplaudarăți frenetic vandalismul, g0lănia(de genul sce lerat al celor de la protestele "pașnice ;) nu-i așa?) pe post de a fi un "drept democratic"???

  Ce ați semănat asta culegeți...
  12
  6
  Raportează
 • postat de Faur
  Marți, 01 Februarie 2022 12:25
  5.13.199.***
  Ar fi o locatie buna pentru a se filma un film despre Chernobyl acolo.
  2
  24
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 01 Februarie 2022 11:11
  95.76.2.***
  doar idiotii care se drogheaza in zona fac asta. La primarie ce sa mai zici?!.....iarna nu este nevoie de parcuri.....
  0
  24
  Raportează
 • postat de Vox
  Marți, 01 Februarie 2022 07:53
  77.111.247.***
  Pentru ce avem nevoie de Politia Locală?! Nu ar fi rău ca cineva din Primărie / Consiliul Local sa ne demonstreze cu câteva exemple pozitive ca gălățenii chiar au nevoie de Politia Locală. Încă se parchează la întâmplare după cum are fiecare ouă, încă sunt gunoaie și coji de semințe prin dreptul băncilor din parcuri (și nu doar acolo), încă avem pereți mâzgălit și mobilier urban vandalizat de pe o zi pe alta. Și multe altele. Ce face politia locala pentru a preveni aceste lucruri? Nu face nimic. Agenții stau liniștiți in mașina, pe telefon, în parcarea mare din fata unui restaurant din zona ultimul leu - "Popescu", prin parcarea benzinăriei de pe Saturn (in spatele clădirii) , prin spatele blocurilor din M21, în spatele tribunalului, peste tot în oraș în zone cât mai dosite posibil iar prin piețe stau ascunși după chioșcuri cu paharul de cafea în mână.Daca reclami ceva ești tratat cu dispreț și îți răspund cu " ce vrei sa fac eu dacă nu are lumea unde sa parcheze?! Pai dacă în zona pieței sau în centru nu au unde parca, atunci mie de ce îmi dai amenda în alta parte de oraș? Legea asta e pe zone făcută sau cum?
  Unii afișează asa o greață și atitudine superioara atunci când te duci sa-i întrebi ceva sau sa le faci o sesizare încât cred ca au uitat de unde au plecat și cât " s-au străduit" prin scoli sa învețe ca să ajungă aici.
  O mulțime de uscaturi au inmugurit în mediul ăsta cald și liniștit.
  0
  40
  Raportează
 • postat de un anonim
  Marți, 01 Februarie 2022 03:01
  5.13.164.***
  Dupa anii '90 a fost un parc foarte frumos pe atunci ingrijit ,cu flori bancute locuri de joaca ptr copii cu gazonu curatat mai mereu de cei de la Gospodarire Urbana , iluminat noaptea , avea si paza atat ziua cat si noaptea etc, acum a ajuns asa din cauza nepasarii edilului si a celor de dinaintea lui cat si a huliganilor care se aciua prin zona si se indemnau unii pe altii ca sa distruga si dovedindu-si barbatia pe tot ce le iesea in cale .
  2
  71
  Raportează
 • postat de paloma
  Marți, 01 Februarie 2022 00:31
  5.13.209.***
  Politia locala isi face datoria... Isi plimba burtile pe faleza inferioara pentru 6000 de lei pe luna !!!
  6
  82
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.