Parcul Cloşca, vandalizat şi plin de urme ale distrugerilor (FOTO)

Parcul Cloşca, vandalizat şi plin de urme ale distrugerilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Despre Parcul Cloşca, rebotezat "Corneliu Coposu", dar pe care gălăţenii, cu afecţiunea recunoscută pentru numele neoficiale, dar împământenite, îl numesc şi acum Parcul lui Durbacă, am scris în repetate rânduri, în ultimul deceniu, de fiecare dată fiind vorba, din păcate, de aspecte negative. 

În 2013 şi 2015, scriam despre faptul că parcul, neîngrijit şi murdar, era plin de şobolani. După semnalele noastre, s-a făcut deratizare, dar problemele au continuat să apară în anii următori. Un podeţ pe care oamenii îl foloseau ca să scurteze drumul spre Micro 19 a devenit impracticabil, spaţiile verzi erau neîngrijite şi pline de gunoaie, aleile neîntreţinute şi pline de gropi, iar lucrările de artă monumentală create în cadrul Taberei de sculptură în metal, nevopsite, atacate de rugină, acoperite de graffiti sau sufocate de vegetaţie netunsă. Singurul spaţiu cât de cât întreţinut, fiindcă un agent economic îşi desfăşura aici activitatea, era locul de joacă pentru copii, care era mai mereu plin, în zonă lipsind aproape complet asemenea alte spaţii amenajate. 

În ultimele câteva zile, mare parte din ceea ce mai exista la locul de joacă, închis, probabil, din cauza vremii nefavorabile, a fost vandalizat sistematic de persoane necunoscute, obişnuiţii parcului, mai ales stăpâni de câini care îi aduc aici la plimbare sau gălăţeni care mai fac aici mişcare, fiind doar martorii urmelor "atacului". 

Ceea ce se vede din imagini este, credem, grăitor. Cineva a făcut praf mini-carturile cu care se plimbau copiii şi chiar unele aparatele fixe din locul de joacă, în mai multe locuri din parc putând fi văzute bucăţi metalice şi din plastic ale acestora, ajunse în partea opusă a parcului, printre copaci. Chiar şi automatul de cafea, înalt cât un om, a fost distrus, făcut bucăţi, iar acestea aruncate peste tot. Sperăm ca poliţiştii să dea de urma vandalilor, nu de alta, dar e posibil să plece cu băncile din parc data viitoare.

Aşa cum "Viaţa liberă" deja a scris, municipalitatea vrea să modernizeze zona. Asocierea Expert Project Team SRL Iași - Arhideskvision SRL Galați - AMG Lorem Consult SRL Galați a câştigat contractele licitate de Primăria Galaţi pentru proiectele de modernizare a Falezei Dunării şi Văii Ţiglinei, având opt luni pentru realizarea proiectelor tehnice şi a documentaţiilor de avizare a lucrărilor necesare. În 2019, Primăria a organizat un concurs de idei şi soluţii urbanistice pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea Văii Ţiglinei, premiind trei proiecte, care însă au rămas la stadiul de intenţie.

Resturile unui aparat de cafea şi ale mini-carturilor, aruncate peste tot

Citit 5649 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.