Și cu alcoolul în nas, și cu volanul în mână

Și cu alcoolul în nas, și cu volanul în mână
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Alcoolul sau volanul? Este întrebarea la care nu au putut să răspundă corect mai mulți bărbați din Galați, care au fost găsiți conducând pe șoselele din județ după ce au consumat cantități impresionante de alcool.

Astfel, polițiștii de la  Matca au depistat pe 20 aprilie, în jurul orei 16.40, pe un drum public din Matca, un tânăr de 34 de ani, din comună, care conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului. Oamenii legii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Polițiștii l-au condus pe șoferul autoturismului la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, agent șef principal Ciprian Stoica.

În cursul nopții de 20 aprilie, în jurul orei 0.20, polițiștii din Smârdan au depistat, pe DJ 251, în interiorul localității, un bărbat de 26 de ani, din comuna Independența, în timp conducea un autoturism având acest drept suspendat. "Rezultatul testării alcoolscop a fost negativ, dar în urma testării drugtest au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, deschis pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", a concluzionat reprezentantul IPJ Galați.

Tot pe 20 aprilie, în jurul orei 10.15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat în flagrant delict, pe strada Stadionului din municipiul Galați, un bărbat în vârstă de 44 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. Rezultatul testării a fost de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii l-au condus pe șoferul autoturismului la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citit 1772 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2024 15:08

1 comentariu

  • postat de marr
    Marți, 23 Aprilie 2024 05:16
    86.124.201.***
    Daca incepi de dimineata , la 10.15 , sa bagi alcool in tine -ca e bere sau altceva- e Grav .
    Stii ca e dimineata(sambata ,dar zi lucratoare) cu Politia Rutiera pe faza/pe teren ..si tu 'alimentezi' !
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro