Unul din cinci gălățeni testați are COVID. Bilanţul pandemiei, în judeţ

Unul din cinci gălățeni testați are COVID. Bilanţul pandemiei, în judeţ

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Peste 70 de gălățeni au aflat în ultimele 24 de ore că au fost infectați cu COVID-19, doi au pierdut lupta cu boala, iar alte câteva zeci au aflat că nu au scăpat de virus nici după două săptămâni de tratament.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 471 de pacienţi testaţi într-un interval de 24 de ore, 71 au fost declaraţi purtători ai virusului, numărul total al celor infectaţi ajungând astfel la 19.451. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 27 de persoane din judeţul Galaţi au fost reconfirmate.

Din nefericire, de miercuri până joi, alți doi pacienți cu forme grave au pierdut lupta cu boala, ceea ce face ca numărul total al victimelor COVID-19 din Galați să ajungă la 545.

Tot joi, 62 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. În total, 18.284 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Joi, 11 februarie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 1.423 de persoane, în timp ce 416 erau în izolare la domiciliu, iar alte 206, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 91.106 de teste.

Citit 1723 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.