Medicamente care îți pot da peste cap viața sexuală

Medicamente care îți pot da peste cap viața sexuală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Probabil că nu te-ai gândit până acum la acest aspect, însă unele tratamente medicamentoase pot fi responsabile pentru anumite disfuncţii sexuale. Dacă urmezi un tratament şi observi că îți este afectată activitatea sexuală, cel mai indicat ar fi să vorbeşti cu doctorul care ţi-a prescris tratamentul, pentru ca acesta să îţi recomande altceva. Nu opri niciodată un tratament fără să ai avizul medicului.

Adesea, pentru a combate colesterolul mărit din organism, medicii recomandă tratamente medicamentoase pe bază de statine şi fibraţi. Din păcate, aceste substanţe afectează producţia de hormoni sexuali, pot favoriza slăbirea muşchilor, care pot să accentueze starea de oboseală şi durerile de încheieturi. Studiile pentru această problemă au scos în evidenţă faptul că aceste medicamente pot cauza disfuncţii sexuale în cazul ambelor sexe, scăzând atât colesterolul, cât şi libidoul.

Tensiunea arterială afectează viața sexuală

Medicamentele luate pentru a reduce tensiunea arterială au, în principiu, sarcina de a reduce tensiunea existentă în vasele de sânge, pentru ca astfel inima să nu se mai forțeze să pompeze sângele. Practic, în felul acesta, se produc și aceste disfuncții, deoarece pentru a obține un orgasm ai nevoie de o bună irigare a vaselor de sânge. Bărbații par a fi cei mai afectați, deoarece circulația scăzută a sângelui reduce dorința sexuală, afectând, în egală măsură, erecția și ejacularea.

La femei, probleme survenite sunt cele precum uscarea vaginului, lipsa apetitului sexual și a orgasmului. Astfel, odată administrate aceste medicamente, este posibil ca în urma consecințelor administrării lor să se poate instala cu ușurință depresia.

Antidepresivele și anticonvulsivele

Primele menționate se folosesc pentru a trata depresia şi anxietatea, dereglările alimentare sau crampele severe. Însă, din păcate, au un efect negativ şi asupra vieţii sexuale. Blochează chimicalele din creier care transmit semnale către celulele nervoase, afectează sever libidoul şi favorizează instalarea disfuncţiilor erectile, în cazul ambelor sexe. În cazul în care suferi de epilepsie, migrene, dureri cronice şi ţi-au fost prescrise anticonvulsive, acestea pot fi responsabile de dificultăţile ce apar în obţinerea orgasmului. Cel mai bine ar fi ca înainte de administrarea oricărui tratament medicamentos să te informezi asupra efectelor secundare pe care acestea pot să le favorizeze, pentru a evita astfel problemele ulterioare.

Citit 921 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.