Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni, spune Ministerul Sănătății

Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni, spune Ministerul Sănătății
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere, scăderea fiind, doar în ultima săptămână, de 25 la sută. Oficialul este de părere că, în două săptămâni, epidemia de gripă va ajunge la final.

Potrivit ministrului, în ultima săptămână, au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000, câte erau cu două săptămâni în urmă.

”Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi, aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi, odată cu aceasta, să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Rafila, la Prima News, duminică seară.

”Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă și este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce, în două-trei săptămâni, la eliminarea   situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a precizat Rafila.

Citit 1455 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 11:06

1 comentariu

  • postat de Ichim
    Duminică, 05 Februarie 2023 09:53
    95.76.59.***
    Si gripa a fost informata/notificata de dorinta doctorului sef si a sefilor acestuia ?
    Poate este necesara si pozitia gripei. Poate nu vrea sa plece daca cercurile farmaceutice si alte oculte nu si-au atins obiectivele veros-financiare, pesegmentul vanzarii paletei de antitermice si antigripale mai
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.