Două spitale din Galați au gradul II de acreditare (FOTO)

Două spitale din Galați au gradul II de acreditare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Veste bună pentru gălățeni la început de an. Două spitale importante ale orașului, Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, au făcut un pas important în ceea ce privește dotările și, după multă muncă, au obținut gradul II de acreditare. În spatele pregătirii procedurii finale pentru acreditare s-a aflat o echipă întreagă, formată din managerii celor două instituții, cadre medicale și întreg personalul, susținută permanent de  Consiliul Județean Galați.

„Nu există în țară spitale aflate în grupa I de acreditare!”

Costel Fotea, președintele CJ Galați,  a fost prezent, joi dimineață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, unde, în cadrul unei conferințe de presă, alături de managerii și directorii medicali ai celor două instituții spitalicești, ec. Valentina Dobrea, ec. Costin Angelica, prof. dr. Doina Carina Voinescu și conf. univ. dr. Miruna Luminița Drăgănescu, a anunțat că aceste unități sanitare au primit girul final al comisiei Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și au fost acreditate gradul II, în luarea deciziei ținându-se cont de dotările de ultimă generație de care beneficiază cele două spitale, de încadrarea corespunzătoare pe posturi cu medici și asistente calificate și de complexitatea actului medical care se desfășoară la spitalele din Galați.

„Acum o zi au venit de la ANMCS ordinele de încadrare ale celor două spitale în grad și pentru că 2023 a fost un an de foc, aș putea spune, pentru cele două spitale, pentru că echipele celor două spitale au muncit foarte mult să poată să obțină gradul pe care l-au obținut, adică gradul II de acreditare pentru ambele spitale. În spatele unei dispoziții de două rânduri au stat mii de documente care au fost depuse și încărcate. De exemplu, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost peste trei mii de documente care au fost încărcate, iar la Spitalul Județean mult mai multe, pentru că este spital mai mare, peste 10.000 de documente. Acestea trebuiau să aibă în spate și niște realizări pentru că erau verificate și apoi erau declarate neconforme. Așadar, a fost nevoie de niște investiții care au fost făcute de către Consiliul Județean Galați, în ultimele șase luni de zile, într-un ritm intens pentru cele două spitale. Sunt investiții care au stat în spatele acelor mii de documente”, a explicat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Acesta a mai spus că se bucură pentru că cele două spitale au obținut gradul II de acreditare și a subliniat faptul că este meritul unei echipe a Consiliului Județean și a spitalelor care au înțeles că doar așa se pot înscrie unitățile spitalicești gălățene în rândul spitalelor de top din România. „Am pornit de la început cu ideea de a face multe investiții în spitale pentru a asigura pacienților siguranță și încredere. Doresc să informez gălățenii și să îi asigur că suntem alături de ei, că ne interesează siguranța lor în spitalele din județul Galați, că ne interesează ca ei să fie tratați bine, aici, acasă”, a mai spus Costel Fotea.  

Citit 5107 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 13:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.