Școala Nr. 1 din Matca a intrat în reabilitare

Școala Nr. 1 din Matca a intrat în reabilitare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Matca au început zilele acestea lucrările de reabilitare, modernizare și extindere la Școala Gimnazială Nr. 1, în valoare de aproape 1,9 milioane de euro. În cadrul acestui proiect, în afara lucrărilor de consolidare, școala va fi dotată cu centrală termică pe gaz și panouri fotovoltaice. Finanțator este Compania Națională de Investiții.

După reabilitare, școala va beneficia şi de alte două proiecte, aflate aproape de finalizare, respectiv reconfigurarea iluminatului public, realizată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de aproape 850.000 de euro, și instalarea unui parc  fotovoltaic, aflat pe punctul de a fi racordat la rețea, finanțat tot din fonduri europene, în valoare de peste un milion de euro.

"Am spus de la început că prioritatea mea este educația, astfel că, pe lângă reabilitarea școlii, am obținut finanțare pentru un proiect de dotare a școlilor și grădinițelor din comună cu echipamente moderne, inclusiv IT. Urmează să reparăm o altă școală, printr-o finanțare de la Banca Mondială, un proiect ceva mai dificil, în care deja am făcut primii pași", ne-a declarat primarul Gheorghe Marin.

Citit 910 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.