Plictiseala din vacanţă pote fi alungată

Plictiseala din vacanţă pote fi alungată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vacanţa mare poate fi o sursă de stres, atunci când copiii devin agitaţi din cauza plictiselii, iar riscul de a-i scăpa pradă gadgeturilor şi altor obiceiuri nocive creşte exponenţial. De aceea, este bine să planificaţi din timp un arsenal de activităţi, pentru a-i împiedica pe cei mici să se răzbune pentru lipsa de atenţie. Specialiştii recomandă să începeţi printr-o planificare a fiecărei săptămâni în avans.

Soluţii anti-plictiseală

1. Gătiţi împreună. O dată pe săptămână, plănuiţi o zi de gătit. Lăsaţi copiii să aleagă dintr-o selecţie de reţete pentru care aveţi ingrediente. Dacă copilul poate citi, puneţi-l să citească din cartea de bucate. Pas cu pas, ajutaţi-i să parcurgă instrucţiunile. Încercaţi să evitaţi tentaţia de a vă implica prea mult.

2. Organizaţi o vânătoare de comori. Faceţi o hartă cu indicii pentru a găsi o comoară pe care aţi ascuns-o undeva în grădină. Chiar şi o gustare va fi interesantă atunci când este găsită în aer liber.

3. Grădinăriţi. Dedicaţi copiilor o mică parcelă din grădină. Plantaţi flori, ierburi, salată - tot ce creşte repede şi le dă satisfacţia că au produs ceva.

4. Creaţi un jurnal de vară. Încurajaţi-i pe micuţi să păstreze un jurnal de vară sau un album. Ei pot face fotografii în zilele speciale şi pot scrie despre ele. Acesta va deveni o carte minunată cu amintiri pentru ei în viitor şi, de asemenea, îi va ţine ocupaţi cu orele.

5. Faceţi un film. Imaginându-şi un scenariu şi folosind un telefon pentru filmare, încurajează copiii să creeze propriul lor film.

6. Pictaţi. Una dintre cele mai frumoase moduri de a vă exprima creativitatea este folosind vopseaua. Faceţi rost de foi mari de hârtie şi multă vopsea. Faceţi-vă de cap folosind mâinile şi picioarele - este eliberator.

7. Faceţi bijuterii. Mergeţi la un magazin de mărgele şi cumpăraţi materialele de care aveţi nevoie: mărgele, sârmă şi cleme pentru a crea accesorii personalizate. Copiii se vor mândri să poarte bijuteriile făcute de ei.

8. Mergeţi la înot. Înotul, îndeosebi în mare, are un efect calmant asupra copiilor şi cantitatea de energie folosită în apă vă asigură că nu vor fi la fel de activi când ajung acasă.

9. Organizaţi zile de întâlniri cu prietenii. Stabiliţi în calendar câteva zile de joacă şi invitaţi prietenii copiilor. În timp ce aceştia petrec timp împreună, aveţi ocazia de a vă face o treabă şi, eventual, chiar de a lega relaţii cu alţi părinţi.

10. Stabiliţi o zi de relaxare. Asiguraţi-vă că includeţi în planificare şi nişte zile în care doar vă relaxaţi uitându-vă la filme, ascultând muzică sau citind.

(Surse online)

Citit 2988 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2019 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.