Când nu este indicat pepenele verde

Când nu este indicat pepenele verde
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pepenele verde este alimentul perfect vara: săţios, hidratant, foarte gustos. În zile caniculare, poate fi mâncat ca atare, dar şi într-o salată, în combinaţie cu proteine din brânzeturi sau alături de alte legume. Oricât ar fi de bun, acest aliment este contraindicat pentru unele persoane. Pepenele verde nu e doar hrănitor, ci şi hidratant, datorită cantităţii mari de apă pe care o conţine (92 la sută). E dulce, săţios, are puţine calorii (30 de kilocalorii la 100 de grame), e plin cu nutrienţi, magneziu, potasiu, antioxidanţi (licopen) şi vitamine (vitamina C).

Există chiar şi o dietă bazată pe pepene verde, care te ajută să slăbeşti în timp record, fiind totodată şi o cură de detoxifiere, iar cantitatea mare de zaharuri oferă organismului energia necesară pentru activităţile zilnice.

Pepenele verde poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli: probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele. De asemenea, această dietă este indicată în cazul mai multor afecţiuni.

Când e contraindicat

Există însă şi unele diete sau afecţiuni în care pepenele verde poate face mai mult rău decât bine. Deoarece conţine o cantitate destul de mare de carbohidraţi (7,6 grame la 100 de grame) nu este indicat în dietele low-carb sau în dieta ketogenică, unde se recomandă doar în cantităţi mici, astfel încât cantitatea de carbohidraţi din dieta respectivă să nu fie depăşită.

De asemenea, diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct, pentru a nu-şi agrava starea.

Citit 3714 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.