Fructele de pădure și bananele, recomandate la micul dejun

Fructele de pădure și bananele, recomandate la micul dejun
Sursa foto, sodelicious.ro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Micul dejun este considerat de mulți drept cea mai importantă masă a zilei, atât pentru a te bucura de energie pe parcursul întregii zile, cât și pentru a evita să iei în greutate. Iată ce nu ar trebui să lipsească de la această masă.

Fulgii de ovăz conţin beta-glucan, o fibră solubilă care creşte saţietatea. De asemenea, sunt bogaţi în antioxidanţi, acizi graşi Omega-3, folaţi şi potasiu, reduc nivelul de colesterol, reglează nivelul de zahăr din sânge, ameliorează simptomele de constipaţie şi îmbunătăţesc sistemul imunitar, potrivit clicksanatate.ro.

Fructe de pădure

Fructele de pădure, de toate tipurile, cum ar fi: afinele, căpşunile, zmeura şi murele reprezintă o modalitate excelentă de a începe dimineaţa. Sunt sărace în calorii, bogate în fibre şi în antioxidanţi benefici organismului. De pildă, un studiu a arătat că antioxidanţii găsiţi în fructele de pădure pot diminua apariţia unui posibil atac de cord la femei. Le poţi mânca fie ca atare, fie în combinaţie cu fulgi de ovăz şi iaurt, fie sub formă de piure sau suc.

Cafea

Cafeaua este populară datorită conţinutului său de cafeină, o substanță cu rol energizant. Studiile au arătat că, datorită antioxidanţilor din compoziţie, o ceaşcă de cafea ajută la combaterea inflamaţiilor, reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 şi îmbunătăţeşte metabolismul. Pentru o cafea de calitate superioară şi sănătoasă, este indicat să reduci sau să eviţi adăugarea zahărului şi să alegi laptele degresat, în locul produselor pe bază de lapte praf sau smântână.

Citit 1441 ori Ultima modificare Duminică, 20 Martie 2022 08:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.