Reţeta magică a fericirii depinde de noi?

Reţeta magică a fericirii depinde de noi?
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

E practic imposibil să definim fericirea. O magie fizică și psihologică, un acord cu tine însuți și cu ceilalți. Cu siguranță, toți, la un moment dat, ne-am întrebat ce este fericirea. Nu există nici o "rețetă magică", din motiv că fericirea e subiectivă și diferă de la o persoană la alta. Într-o societate care ne poartă cu viteza luminii de la o zi la alta, uităm să mai fim fericiți. Uităm că nu trebuie să se întâmple neapărat ceva ieșit din comun ca să fim fericiți.

Ce este fericirea? Când şi cum "intrăm în posesia ei"? Care este reţeta "perfectă" a unei stări de spirit foarte bune? Am observat că oameni obișnuiesc să plaseze fericirea în viitor, spunând: voi fi fericit atunci când voi termina studiile, când voi obține jobul dorit, când voi avea locuința mea, când voi avea acel tip de mașină, când îmi voi găsi partenera/ul! Iar când obțin diploma, jobul, statutul social, locuința, mașina, partenerul/a la care au visat, mulți dintre ei se simt nemulțumiți! Apar frustrări și de multe ori se simt singuratici, întrucât fericirea nu este o destinație! Prin urmare, această atitudine este greșită! De ce? Vei căuta un alt obiectiv pe care să-l atingi, pentru a simți din nou starea de fericire. Așadar, nu poți urmări ceva ce deja deții și anume posibilitatea de a fi fericit în momentul prezent! Consider că ceea ce ești acum este rezultatul a ceea ce ai gândit și ai făcut în trecut. Ce vei fi în viitor este rezultatul a ceea ce gândești și faci în prezent.

Un copil este fericit atunci când primește o jucărie sau când își face un nou prieten. În schimb, persoanele adulte sunt mult prea stresate și pierdute în problemele casnice pentru a se bucura de aceste aspecte mărunte, aparent banale, dar cu o semnificație profundă.

Un om fericit va privi întotdeauna partea plină a paharului. Un om fericit este mereu pozitiv, se va gândi întotdeauna cu drag la trecut și cu speranță la viitor, conștient că totul se petrece aici şi acum. 

Consider că fericirea provine din lucruri mărunte: o zi senină, o plimbare cu prietenii, un "Salut" de la persoana dragă, lucruri care ne fac să zâmbim cu sufletul. Pentru mine, adevărata fericire este FAMILIA, care întotdeauna a fost alături de mine și m-a susținut necondiționat. Am înţeles că un om poate avea totul, neavând nimic, nu tot ceea ce contează se poate număra, cum nu tot ceea ce se numără contează. Indiscutabil, este necesar să știm să ne bucurăm de viață, să trăim fiecare moment la intensitate maximă și, cum spune un proverb, "Un mare obstacol în calea fericirii constă în a te aștepta la o prea mare fericire".

Citit 2846 ori Ultima modificare Duminică, 03 Aprilie 2022 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.