Metode de ajutor pentru stoparea albirii părului

Metode de ajutor pentru stoparea albirii părului
Moştenire genetică şi stil de viaţă dezordonat (alimentaţia necorespunzătoare, orele de somn sărite sau surmenajul) pot fi cauze favorizante ale albirii premature a părului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Odată ce înaintăm în vârstă, inevitabil, semnele sunt vizibile şi la nivelul scalpului. Albirea părului poate fi una dintre cele mai frustrante probleme cauzate de trecerea timpului. Poţi să ascunzi vârsta cu ajutorul machiajului, al unui stil vestimentar tineresc, însă părul necesită o atenţie sporită.

Dacă nu vrei să apelezi la vopselele din comerţ, află soluţii naturiste pentru această problemă! În primul rând, este foarte important stilul tău de viaţă. Alimentaţia, orele de somn sărite, alcoolul sau surmenajul pot fi cauze favorizante ale albirii premature a părului, ale apariţiei ridurilor sau ale diverselor probleme de sănătate. Procesul natural de îmbătrânire afectează toate celulele corpului, deoarece, în timp, scade producţia de melanină, pigmentul natural secretat de organism, astfel părul devine tot mai deschis la culoare, până la albirea completă.

Un factor important de care trebuie să ţii cont în cazul în care te confrunţi cu albirea prematură a podoabei capilare este moştenirea genetică. Dacă la unul dintre părinţi părul a albit înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, atunci şi tu eşti predispus la asta. Cum nu poţi stopa procesul natural de îmbătrânire a organismul, nici asupra bagajului genetic nu poţi să intervii.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are capacitatea de a întârzia efectele îmbătrânirii. Folosirea lui pentru îngrijirea corporală nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Este folosit în toate colţurile lumii pentru a menţine sănătatea şi frumuseţea întregului corp. Datorită faptului că este bogat în grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi carbohidraţi, face ca părul să fie mai viguros şi mai sănătos. În cazul în care alegi să-l aplici zilnic sub formă de mască de păr, acesta poate stopa subţierea firului şi chiar căderea lui.

În primul rând, trebuie să încălzeşti puţin uleiul de cocos, prin frecarea lui între palme. După ce s-a lichefiat, masează părul cu ulei, mai ales la rădăcină. Lasă-l să acţioneze cel puţin zece minute, după care poţi să clăteşti cu apă caldă din abundenţă.

Este recomandat să foloseşti acest remediu în fiecare zi, să înlocuieşti şamponul tău cu ulei de cocos, iar dacă observi că părul se îngraşă, poţi să-l foloseşti pe post de balsam, după ce ai folosit şamponul tău obişnuit.

Acest ritual trebuie îndeplinit pe parcursul a 30 de zile consecutive.

Citit 1903 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2022 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.