Aspirina combate mătreața

Aspirina combate mătreața
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Recomandată pentru tot felul de dureri, aspirina are şi numeroase alte întrebuinţări pe care este bine să le cunoşti. Pentru toate aceste indicaţii, foloseşte aspirina clasică, nu pe cea tamponată.

Urmele gălbui pe care le lasă transpiraţia pe haine, în special cele albe, pot fi estompate cu ajutorul aspirinei. Lasă peste noapte haina pătată într-un lighean cu apă călduţă în care pui şi două comprimate de aspirină, după care speli ca de obicei. În cazul petelor de sânge, se dizolvă două aspirine în apă rece, iar în acest amestec ţesătura pătată trebuie lăsată două ore, după care se spală la maşină, scrie clicksanatate.ro.

Te scapă de mătreaţă

Dacă te confrunţi cu mătreaţa, pisează două comprimate de aspirină şi pune pulberea obţinută în şamponul obişnuit. Lasă să acţioneze timp de cinci minute pe păr, apoi clătește bine cu apă. Dacă ai părul deteriorat, poţi adăuga cinci aspirine pisate într-o cană cu apă călduţă. Pune amestecul pe păr şi lasă-l să acţioneze 15 minute, după care îl speli.

Remediu pentru călcâie crăpate

Aspirina are efect exfoliant, fiind de ajutor în cazul călcâielor crăpate. Zdrobeşte bine zece aspirine (cu ajutorul unui ciocan sau al unei linguri), iar peste pulberea obţinută adaugă suc de lămâie astfel încât să se formeze o pastă. Se aplică pe călcâie şi se lasă timp de zece minute să acţioneze, după care se clăteşte.

Calmează înţepăturile de insecte

Dacă te-au pişcat insecte precum ţânţarii sau albinele, aplică pe zona afectată o aspirină pisată şi amestecată cu puţină apă. Acidul acetilsalicilic are acţiune antiinflamatoare şi calmează mâncărimile.

Redă strălucirea bijuteriilor de aur

Cu timpul, bijuteriile de aur îşi pierd din strălucire. Pentru a remedia această problemă, se lasă câteva ore bijuteriile într-un vas cu apă în care au fost dizolvate două aspirine.

Citit 2569 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2022 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.