O motivaţie corectă este mai puternică decât forţa

O motivaţie corectă este mai puternică decât forţa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Motivaţia are rol esențial în vieţile fiecăruia dintre noi, fie că e vorba de partea profesională  sau de cea personală. Fără acel stimul care să ne dea puteri să trecem la acţiune, nu vom face decât să visăm, iar atunci când vom decide să acţionăm, fie vom renunţa , fie vom face prost acel lucru.

Uneori avem mare nevoie să fim motivați de ceva sau de cineva pentru a acționa într-un anume fel sau a avea curajul să luăm o decizie importantă în viața noastră. Deseori nu realizăm că în interiorul nostru se află cheia succesului, iar adevărata motivare ar putea și trebuie să vină de acolo.

Pot afirma din experiențele personale că de cele mai multe ori gândurile noastre sunt cele mai distructive, ele ne pun bariere și ne limitează, ne fac să ne simțim slabi. Iar alteori ne fac să ne simțim cei mai puternici oameni de pe pământ. Totul depinde de felul în care definim lucrurile și de poziționarea acestora. O vorbă auzită de la rudele mele trecute prin viață spune că nu există bine sau rău, există doar capacitatea noastră de a compara lucrurile.

Spre exemplu, sunt două lucruri total diferite atunci când o persoană merge la sală fiind forțată că are prea multe kilograme în plus şi cu totul altceva când face acest lucru pentru a arăta mai bine şi a se îngriji de sănătatea sa.

Schimbarea niciodată nu se va produce, dacă nu vom renunța la „dar” ‚’’dar dacă nu voi reuși, dar dacă voi eșua’’. Trebuie să înlocuim acest „dar” cu „vreau” și „pot”, ’’pot și eu realiza, vreau să reușesc’’. Suntem capabili de orice atâta timp cât avem dorință și voință. A vrea înseamnă a încerca, iar a încerca înseamnă a te apropia cât mai mult de reușită.

Așa că haideți să ne învățăm să ne motivăm singuri, să facem lucruri care ne aduc plăcere, care ne inspiră și care ne formează ca personalitate.

Citit 2029 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.