Muşeţelul, benefic în cazul problemelor digestive

Muşeţelul, benefic în cazul problemelor digestive
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Problemele digestive şi multe alte neplăceri pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului de muşeţel, un remediu care îşi dovedeşte eficienţa încă din perioada Egiptului Antic.

Muşeţelul (Matricaria chamomilla) îşi are originile în Asia, Africa şi Europa şi este de două feluri - muşeţel roman, care funcţionează mai bine pe post de calmant, şi muşeţel german, cu rol antiinflamator puternic. Din florile muşeţelului se extrage uleiul, cu proprietăţi analgezice, antimicrobiene, antioxidante, antiseptice, cicatrizante, sedative şi relaxante. Uleiul de muşeţel poate fi administrat intern, în combinaţie cu alte lichide şi se foloseşte şi la: comprese, inhalaţii, aromaterapie, băi şi în diverse produse de îngrijire corporală. Când este folosit pentru uz intern, trebuie ales un ulei de calitate superioară şi nu se consumă mai mult de 14 zile la rând. Recomandat este să ceri sfatul medicului de familie, înainte de administrare.

Problemele de digestie, precum constipaţia, diareea, balonarea, crampele abdominale, dar şi iritaţiile se pot trata cu ulei de muşeţel. Acesta promovează secreţia de sucuri digestive în stomac, facilitând digestia, calmând stomacul şi relaxând muşchii stomacului. Este de ajutor în caz de toxiinfecţie alimentară, afecţiuni hepatice, gastrită şi ulcer gastric. Adulţii pot folosi câte 20 de picături, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, diluate în apă sau ceai. Nu se foloseşte mai mult de două săptămâni. Uleiul se păstrează la maximum 25 de grade Celsius, ferit de umiditate şi de lumină.

Citit 1200 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 07:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.