Cum poţi preveni sau trata infecțiile urinare

Cum poţi preveni sau trata infecțiile urinare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Una din două femei se îmbolnăveşte, cel puţin o dată în viaţă, de o infecţie a tractului urinar. Lăsate netratate, aceste infecţii pot avea urmări grave asupra sănătăţii. Iată ce poți face pentru a preveni sau pentru a trata aceste probleme de sănătate!

Simptomele unei infecţii urinare variază în funcţie de localizare şi se pot manifesta prin: durere sau senzaţia de arsură în timpul urinării, senzaţia imposibilităţii de a ţine urina cu uşurinţă sau complet; urină tulbure, urât mirositoare sau cu sânge, durere abdominală joasă, urinări frecvente, stare de rău general.

Cum te tratezi

Tratamentul acestor afecţiuni este bazat pe antibiotic prescris de medic, în funcţie de rezultatele investigațiilor (antibiogramă şi analiza de urină), dar şi de starea generală de sănătate a pacientului. Din fericire, infecţiile tractului urinar pot fi prevenite! Este indicat să bei o cantitate mare de lichide în fiecare zi şi să fii atentă atunci când foloseşti toaletele publice sau pe cele de la locul de muncă. Indiferent de simptome, însă, este necesar să te adresezi medicului, potrivit clicksanatate.ro.

Cum poţi preveni aceste probleme

Bea o cantitate mare de lichide, mai ales apă plată. Atenţie, nu sunt indicate sucurile carbogazoase. Mergi la toaletă imediat ce apare senzaţia de urinare. Menţine o igienă intimă exemplară. Goleşte vezica urinară cât mai repede ­posibil după un contact sexual. Evită produsele igienice şi cosmetice iritante. Uzul deodorantelor, al pudrei de talc şi al gelurilor de duş în regiunea genitală poate irita uretra. De asemenea, alimentele picante şi cafeaua sunt iritante uretrale.

Consumul unui pahar cu suc de merişor sau al unui supliment care conţine extract concentrat de merişor zilnic se pare că scade incidenţa infecţiilor, având ca mecanism scăderea aderenţei bacteriei E. Coli la pereţii tractului urinar, aderenţă care este factorul declanşator al infecţiei urinare. Conform specialiştilor, femeile sunt cele mai expuse riscului de a contracta o infecţie a tractului urinar, din cauza unei predispoziţii anatomice. Peste 80 la sută din persoanele afectate de această problemă de sănătate sunt femei.

Citit 2173 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 07:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.