Mierea de albine, un medicament miraculos pentru organism

Mierea de albine, un medicament miraculos pentru organism
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

De ce are nevoie organismul de miere? Iată câteva dintre afecțiunile care se pot trata cu ajutorul mierii:

Mierea de albine are efecte antiinflamatoare, motiv pentru care este indicată pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere. Mierea conține cantități mici de polen, iar dacă organismul este expus la cantități moderate poate declanșa un răspuns imun are produce anticorpi la polen. Pe viitor, după expunerile repetate la polen, organismul uman se va obișnui cu factorii externi și nu va mai reacționa alergic, rezultând astfel un răspuns alergic mai mic.

Mierea este o excelentă sursă de energie conținând doar 17 grame de carbohidrați per lingură. Acest zahăr natural neprelucrat - fructoză și glucoză - intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt pentru antrenament, în special în exerciții de anduranță mai lungi. Altfel spus, mierea este un aliment care se metabolizează cel mai rapid în organism, aproximativ 10 minute de la ingerare.

Mierea este din cele mai vechi timpuri folosită ca antidiabetic. În urma mai multor studii efectuate s-a demonstrat faptul că eliminarea zahărului din alimentație și înlocuirea acestuia cu mierea, ca îndulcitor natural, poate scădea riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 70 de procente.

Mierea întreține celulele ficatului. În cazul afecțiunilor hepatice, ficatul are nevoie de o cantitate suplimentară de proteine, vitamine și glucide. Consumul de miere este un adjuvant natural pentru sistemul digestiv, ajutându-l să asimileze mai repede nutrienții din alimente, tocmai pentru a hrăni celulele hepatice.

Mierea reglează nivelul colesterolului. Monitorizarea cantității de colesterol în mod regulat este obligatorie, iar în cazul în care este nevoie de scăderea nivelului de colesterol, acesta poate fi scăzut prin consumul zilnic de miere, nu mai mult de o lingură pe zi.

Citit 5558 ori Ultima modificare Duminică, 09 Aprilie 2023 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.