Urzicile, arma primăverii împotriva grăsimii nedorite

Urzicile, arma primăverii împotriva grăsimii nedorite
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu de puţine ori s-a spus că dieta cu urzici este arma primăverii împotriva grăsimii nedorite. Beneficiind de toate proprietăţile sănătoase ale urzicilor, vei ajunge să slăbeşti sănătos. Fie că optezi pentru ceai de urzici sau preparate din urzici, precum supe, piure etc, astfel de alegeri sunt numai bune pentru revitalizarea organismului.

Ceaiul de urzici nu este bun doar în dietă, ci este şi un excelent detoxifiant pentru organism. Consumat de două ori pe zi, ceaiul curăţă organismul de toxine şi stimulează digestia. Tot ce trebuie să faci este să încerci să-l bei, dimineaţa, neîndulcit, însă mare atenţie să nu depăşeşti doza recomandată, deoarece consumat în exces, ceaiul de urzică poate scădea tensiunea arterială.

Ceaiul de urzici are efect tonic asupra organismului şi activează procesele fiziologice de formare a celulelor sanguine, asigurând funcţionarea optimă a acestora. Această plantă furnizează mai mult calciu decât iaurtul şi este o sursă bună de acid folic, necesar sănătăţii inimii. Iar retinolul din urzici protejează sănătatea ochilor şi a pielii. Cura cu ceai de urzică se ţine timp de 30 de zile. În fiecare zi se consumă 1,5 litri ceai de urzică. Poţi slăbi cel puţin 2,5 kg pe săptămână. Dacă nu poţi consuma o astfel de cantitate, poţi începe cu o cană de ceai de urzici cu multă lămâie, dimineaţa, pe stomacul gol.

Urzicile sunt extrem de benefice pentru organismul uman şi au numeroase proprietăţi astringente, diuretice, tonice, detoxifiante, antioxidante şi antiinflamatoare. Aceste plante conţin foarte multe vitamine şi minerale de care organismul are nevoie atunci când intră în procesul de slăbire. Printre acestea se numără: vitaminele A, B, C şi K şi minerale precum fier, crom, potasiu, fosfor şi zinc.

După cum ţi-ai putut da seama, o cură de slăbire cu urzici nu presupune să urmezi un plan alimentar riguros, însă este indicat să consumi zilnic cel puţin un preparat pe bază de urzici, fie că este vorba despre supă de urzici, ceai de urzici, piure de urzici sau mâncărică de urzici.

Urzicile sunt un aliment sănătos, care se găseşte din abundenţă primăvara. Tarabele sunt pline cu aceste arme de topire a grăsimii, iar preţurile sunt mai rezonabile decât la alte produse de sezon.

Citit 3875 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Aprilie 2023 08:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.