Cerealele cu lapte, bombă calorică pentru copii

Cerealele cu lapte, bombă calorică pentru copii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cerealele cu lapte servite copiilor la micul-dejun reprezintă o adevărată bombă calorică, avertizează nutriționiștii.

"Tu îi dai zahăr de dimineaţă! Nu este nimic bun în cerealele respective. Degeaba scrie pe cutie că are B-uri. Astea sunt adăugate. Ce i-ai dat? I-ai dat roşii, castraveţi, brânză? I-ai dat nişte cereale care sunt absolut mizerabile. Îl înveţi să fie gras, să mănânce zahăr şi să consume şi mai mult zahăr. La două-trei ore, are nevoie de zahăr, că a crescut insulina şi a coborât în corpul lui. Va consuma mai mult!

Dimineaţa, ai mâncat o cantitate mare de zahăr. Corpul tău bagă insulină, scade repede. Atunci, simţi nevoia să mănânci ceva. Dacă eşti copil, te duci să iei o ciocolată, că simţi nevoia de zahăr. Bagi o ciocolată, iar se ridică, iar coboară. Problema duce la diabet, cu timpul. Mulţi copii, acum, încep să aibă diabet", a explicat nutriționista Wasim Nazer.

Dimineaţa, este foarte important să consumăm mâncare cu grăsimi - precum untul, oul, brânza, caşcavalul, orice fel de brânză care are grăsimi. Aceste alimente vor ţine de foame. "Dacă nu ai consumat zahăr, nu ai de ce să ai fluxul ăla de insulină. Îţi va ţine de foame o perioadă lungă de timp şi îţi va da energie. Pentru micul-dejun sunt bune ouăle, brânza, o felie de pâine - nu strică, mai ales pentru copii, iaurt grecesc, smântână. Grăsimea este recunoscută de corpul tău. Nu recunoaște grăsimile precum margarina", a explicat Wasim Nazer. Ea a precizat că, teoretic, trebuie să mâncăm dimineaţa 30 la sută din numărul total de calorii.

Citit 4723 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 August 2023 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.