Ceaiul verde cu iasomie, delicat și revigorant

Ceaiul verde cu iasomie, delicat și revigorant
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Odată cu schimbarea anotimpului, se schimbă și apetitul pentru tipurile de ceaiuri consumate. Venirea primăverii aduce cu sine noi arome, florale, delicate și energizante, propice anotimpului însorit, scrie doc.ro. Așadar, ceaiurile de primăvară captează bucuria renașterii naturii și propun arome proaspete, ierboase, florale, în baze de ceai verde și alb.

Scopul principal al ceaiurilor de primăvară este să energizeze organismul, alungând, astfel, astenia de primăvară și efectele sale neplăcute.

Un ceai cu tradiție de 1.000 de ani în cultura chineză, ceaiul verde cu iasomie, a pătruns pe continentul european abia la începutul anilor 1900. Floarea de iasomie provine, în mod originar, din Persia, și are numeroase proprietăți benefice organismului, cum ar fi cele antimicrobiene, calmante și anxiolitice. Pentru a realiza amestecul de ceai cu iasomie, frunzele de arbore de ceai se culeg primăvara și sunt lăsate la uscat până în vară, când începe sezonul de iasomie.

Florile de iasomie trebuie neapărat culese dimineața și la început de sezon. Sunt preferați bobocii, pentru că aceștia conservă mai multă aromă. Frunzele de ceai se amestecă delicat cu florile de iasomie și se lasă la păstrat împreună, pentru ca aromele celor două ingrediente să se întrepătrundă.

Ceaiul verde este, în esență, un ceai deosebit de potrivit pentru primăvară, însă combinația dintre personalitatea energizantă a frunzelor tinere de arbore de ceai cu parfumul proaspăt al florilor de iasomie este o invitație la o zi productivă, optimistă și plină de energie. Acest ceai ajută la calmarea minții, sporirea capacității de concentrare, relaxarea mușchilor și redarea unei stări generale de bine.

Citit 1448 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.