Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale

Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi care să vă ajute să îngrijiţi mai bine prietenul necuvântător.

Ce cadou drăgălaş!

„Vai, cât e de drăgălaş!”, „Ce pufoşenie frumoasă!” „Sigur o să-i placă!”, „Hai să-l luăm!”, asemenea discuţii au loc în această perioadă în mai toate petshop-urile care comercializează animale de companie. Fireşte, un pui de pisică sau de căţel cu fundiţă roşie de cadou la gât pare a fi cel mai drăguţ dar posibil. Savuraţi deja încântarea şi bucuria cu care copilul va primi acest „dar cu suflet”, aşa cum îi numesc unii. Numai că imediat ce euforia drăgălaşului cadou şi a Sărbătorilor se va risipi, noul stăpân se va alege cu multiple responsabilităţi.

Puiul cel drăgălaş face pipi şi alte chestii rău mirositoare, face gălăgie când stăpânul vrea să se odihnească, trebuie plimbat sau alintat, face mizerie sau dezordine, trebuie dus la medic, deparazitat, vaccinat, tratat atunci când se îmbolnăveşte, lăsat în grija cuiva atunci când familia lui pleacă de acasă. Şi uite aşa în loc de un dar minunat animăluţul de companie ajunge o problemă.

O problemă serioasă care face pipi prin casă ori pe covor, care roade canapeaua sau pantofii scumpi, care poate plânge după mama sau fraţii lui, care se cocoaţă inclusiv pe masa din bucătărie, zgârie mobila, sau îl apucă joaca la miezul nopţii. Sau la fel de bine, în loc de prietenos şi sociabil animalul poate fi speriat şi să devină de negăsit prin casă? Nu vrem să vă dezumflăm să vă descurajăm să oferiţi cadou un animăluţ! Vrem doar să tragem un semnal de alarmă asupra a ceea ce se întâmplă la fiecare început de an. Multe dintre animalele primite cadou sunt abandonate pentru că stăpânii lor nu pot face faţă cerinţelor unui prieten necuvântător! În cel mai fericit caz sunt plasate din „iubitor de animale” la alt „iubitor de animale”, ajung la medicii veterinari sau, în cel mai rău caz, în stradă! Gândiţi-vă mai întâi la viitorul animăluţului şi pe urmă la bucuria de moment a destinatarului cadoului „cu suflet”.

Citit 8882 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2011 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.