Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale

Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe frontul Revelionului

Pentru toţi stăpânii de câini şi pisici, noaptea dintre ani înseamnă o provocare în plus. În noaptea de Revelion este foarte mult zgomot şi stres nu doar pentru noi, oamenii, ci şi pentru prietenii necuvântători. De aceea, i-am cerut sfatul medicului veterinar Cornel Gingăraşu, pentru a afla cum să ne ajutăm prietenul necuvântător să depăşească mai uşor această perioadă. „La mulţi, stresul psihic începe cu petrecerea de acasă sau cu pregătirile stăpânilor pentru a merge unde sunt invitaţi, probat haine, nervi, agitaţie, parfumuri,  lucruri ce pot influenţa un psihic mai sensibil. Vacarmul orei 12.00 este unul major, cel puţin 40 la suta dintre câini şi pisici – dar în special câinii - se sperie, încearcă să se ascundă prin baie, pe sub paturi”, spune medicul veterinar. „Să nu uităm de soneria care aproape că nu mai conteneşte, de colinde sau de Pluguşor şi de urătorii care se chinuiesc să facă cel mai mare zgomot posibil (în speranţa că şi nota de plată va fi mai grasă).

Cel mai simplu este de administrat câinilor şi pisicilor un psihotrop, un sedativ uşor ca să suporte perioada dintre 31 decembrie şi 1 ianuarie.  Zgomotul se impune şi mai mult când stăpânii pleacă de acasă (la petrecere) şi îl lasă pe animal singur cu stresul său şi teama de vacarmul care pe noi ne distrează la maxim”, avertizează dr. Gingăraşu.

Medicul veterinar a subliniat că o atenţie deosebită trebuie acordată câinilor şi pisicilor epileptice. În această perioadă, din cauza atmosferei generale, „sunt predispuse la crize de "marele atac jacksonian" sau grand mal, adică la crize convulsive majore”, a avertizat medicul veterinar Cornel Gingăraşu.

În speranţa că toate aceste sfaturi vă vor fi de folos, vă dorim un An Nou plin de sănătate, bucurii şi linişte, alături de prietenul necuvântător. Să ne revedem cu bine în 2012!

La mulţi ani!

Citit 9696 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2011 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.