SFATURI pentru iubitorii de DRUMEŢII pe munte

SFATURI pentru iubitorii de DRUMEŢII pe munte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Indiferent de anotimp, când mergem pe munte trebuie să plecăm la drum cu echipamentul adecvat şi să verificăm întotdeauna prognoza meteo, ca să nu avem surprize neplăcute. De asemenea, dacă traseul este necunoscut membrilor grupului, e o idee bună să ne documentăm înainte. Pe internet sunt numeroase articole care explică majoritatea traseelor montane din România.

Recomandări generale

Salvamontiştii ne recomandă ca indiferent de perioada aleasă pentru drumeţie, să nu mergem singuri pe munte, ci în grup de cel puţin trei persoane. Nu trebuie să fumăm sau să consumăm alcool, trebuie să facem pauze de odihnă în care să nu uităm să ne hidratăm. La primele semne de deshidratare, care se manifestă de regulă prin apariţia crampelor musculare, trebuie să încetinim viteza, dar să nu ne oprim. În pauzele mai lungi este bine să consumăm alimente dulci: miere, glucoză etc. De asemenea, indiferent de perioada aleasă pentru traseu, trebuie să avem o trusă medicală pentru urgenţe şi un telefon mobil încărcat, ca să putem cere ajutor în caz de accidentare sau dacă ne rătăcim.

Sfaturi pentru traseele pe timp de iarnă

Dacă plecăm în drumeţie iarna, trebuie să ţinem cont de câteva lucruri importante. Pe lângă echipamentul adecvat, trebuie să avem la noi alimente mai grase, multe dulciuri şi băuturi calde. Pe vreme vrea, de exemplu pe viscol, dacă nu putem sta la adăpost, trebuie să ne deplasăm în grup compact şi să ne interesăm dacă pe traseul nostru există vreun risc de avalanşă, scrie Infotravelromania.ro.

Sfaturi pentru trasee de vară

Potrivit Carpati.org, drumeţii care vor să facă un traseu de câteva zile într-o lună de vară trebuie să aibă mare grijă ce echipament aleg şi să nu se lase păcăliţi de vremea caldă de afară. Nu trebuie să plecăm pe munte fără un rucsac în care să avem: ciorapi de lână şi de bumbac, hanorac, mănuşi şi căciulă, dar şi pălărie sau şapcă de soare, tricou de bumbac, pantaloni scurţi, pulover, pelerină de ploaie şi jachetă. Desigur, nu trebuie să mergem în tenişi sau în pantofi sport, ci în bocanci speciali de munte, dar e bine să avem la noi şi o pereche de pantofi de schimb. Ca gustări putem lua biscuiţi, fructe uscate, ciocolată, alune şi neapărat un litru de apă cel puţin pentru fiecare persoană. Dacă nu aveţi o condiţie fizică decentă, ar fi ideal să nu vă aventuraţi pe trasee foarte dificile.

AFLĂ care sunt cele mai frumoase TRASEE MONTANE din România

Citit 4244 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2016 17:29

2 comentarii

 • postat de @viorel
  Duminică, 13 Septembrie 2015 12:31
  79.116.102.***
  pana-n M-tii Macinului, peste Dunare, poti merge cu/din orice salariu, caci costul transportului e mic, iar pt o miscare de o zi nu-ti trebuie decat bocanci sau, in caz ca ai glezne puternice, doar niste adidasi cu talpa Vibram.
  2
  4
  Raportează
 • postat de viorel
  Duminică, 13 Septembrie 2015 10:43
  89.137.230.***
  Eu nu imi permit sa ma duc la munte pt ca salariile sunt foarte mici in galati.
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.