SFATURI pentru un consum redus de sare
Foto: Sursa foto: unica.ro

SFATURI pentru un consum redus de sare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cantiatea zilnică de sare recomandată ar trebui să încapă într-o linguriţă de ceai, însă uităm de produsele care conţin sare ca: pâinea, produsele fast-food sau de patiserie, paste şi sosuri.

Dacă mâncăm doar ceea ce gătim acasă, şansele ca alimentele noastre să conţină un exces de sare sunt mult mai mici. În general, sarea potenţează aromele, iar dacă un aliment se simte sărat, înseamnă că acesta conţine sare în exces.

culinar.ro prezintă câteva sfaturi care te vor ajuta să foloseşti şi să consumi mai puţină sare:

Dacă obişnuieşti să pui sare în mâncare fără să o guşti, renunţă la acest gest. Dacă mănânci foarte sărat de obicei, redu treptat cantitatea de sare, iar în timp nu vei mai simţi nevoia unui surplus.

Unele produse nu au nevoie de sare! Brânza aromată, caperele, peştele la conservă deja conţin sare, nu au nevoie de mai multă... Refuză din start produsele de fast-food!

Foloseşte doar ingrediente de cea mai bună calitate, produse şi alimente foarte proaspete, aromate. Unele produse din comerţ sunt făcute cu multă sare pentru a da un gust ingredientelor inferioare.

Prepară acasă marinatele şi sosurile pentru salate. Poţi pune ulei de măsline, oţet de mere, zeamă de lămâie, condimente şi foarte puţină sare sau deloc. Este o metodă mai ieftină şi mai sănătoasă!

Poţi face sosuri delicioase din legume sau fructe, care deja sunt foarte aromate şi gustoase, fără să le adaugi sare, făină sau ulei.

Înlocuieşte sarea cu usturoiul de câte ori ai ocazia! Este foarte sănătos şi gustos!

La un grătar sau o friptură la cuptor pregăteşte un sos din ardei iuţi, chili, piper sau condimente. Renunţă la sare pentru a potenţa gustul cărnii!

La salate, adaugă oţet sau suc de lămâie şi foarte, foarte puţină sare, pentru a simţi prospeţimea legumelor.

Condimentele nu ar trebui să-ţi lipsească din bucătărie. Alege condimentele care îţi plac cel mai mult, amestecă-le şi foloseşte-le la diverse reţete. Curând vei renunţa la sare!

La mâncarea gătită în casă, adaugă ierburi aromate în loc de sare: tarhon, pătrunjel, oregano, busuioc, mărar, salvie, mentă, ginger!

Citit 2350 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.