ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Alegeţi peria potrivită!
Foto: Sursa foto: Internet

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Alegeţi peria potrivită!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)


Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul despre limitarea efectelor neplăcute ale năpârlirii animalelor de companie!

Eficienţa periajului pisicii sau câinelui depinde mult de peria sau pieptenul pe care stăpânul le foloseşte. Peria, mănuşa sau pieptenul trebuie alese în funcţie de lungimea firului de păr.

La modul general, pisicile sau cânii cu părul scurt vor avea nevoie doar de o perie simplă, de dimensiuni mici, sau de o mănuşă, iar patrupedele cu părul lung vor avea nevoie de o perie mai mare şi, eventual, de un piepten simplu sau dublu, pentru a-i descurca blana cu mai multă uşurinţă.

Atenţie la modul în care le mânuiţi! Nu apăsaţi prea tare pentru că vor zgâria pielea animalului! Curăţaţi părul adunat şi, ca să nu zboare prin încăpere, e bine să aveţi la îndemână un bol cu apă, în care să-l puneţi.

Medicii veterinari şi comercianţii din pet-shopuri vă pot recomanda un dispozitiv special numit „Furminator”, cu mâner ergonomic, disponibil în funcţie de lungimea blănii şi de talia animalului, despre care promit că reduce cu până la 90 la sută căderea firului de păr. Preţul lui ar putea depăşi 100 de lei. Într-adevăr, este eficient, dar, folosită un pic prea apăsat, poate fi agresivă cu pielea.

Atenţie mare la nodurile din blană sau la zonele în care părul are nevoie să fie descurcat. S-ar putea ca animalul să nu fie foarte răbdător să stea până îi descurcaţi părul. În acest caz, puteţi tăia nodul respectiv cu mare grijă, folosind un foarfece. Atenţie să nu tăiaţi pielea odată cu nodul!

AFLĂ mai multe despre periaj

Citit 1465 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.