ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Agresivitate

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Agresivitate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul dedicat comunicării cu animalele de companie, reamintindu-vă să nu folosiţi numele pisicii sau al căţelului pe un ton iritat, pentru a opri un comportamentul nedorit, şi nici când îl certaţi. Animalul îşi va asocia numele cu ceva rău şi fie nu va mai răspunde, fie va fugi! Şi în niciun caz, indiferent ce a făcut, nu îl loviţi!

Există stăpâni care consideră că un câine poate fi "pedepsit" adică lovit sau „atins” cu un ziar făcut sul sau cu lesa. Şi chiar recomandă acest lucru mai ales în cazul nesupunerii, al dezordinii făcute într-o încăpere, ori în cazul în care descoperă că animalul şi-a făcut nevoile în casă. Problema este că, dacă „pedeapsa” nu este aplicată ulterior faptei, câinele nu va înţelege de ce este pedepsit. Puneţi-vă în situaţia lui: el e bucuros şi vă iese în cale pentru că tocmai v-aţi întors acasă după câteva ore de absenţă, iar dumneavoastră, în loc să îi acordaţi atenţia dorită, începeţi să ţipaţi şi chiar îl loviţi! Mai mult decât atât, spun specialiştii, pedeapsa aplicată nu este o defulare, o eliberare de mâine a stăpânului furios sau un rău făcut cu bună ştiinţă, ci trebuie să fie un gest educativ.

Îi puteţi atrage atenţia câinelui cu o scurtă bătaie din palme sau cu smucirea lesei. Dacă tot vorbim de nervozitate şi de agresivitate, acestea nu sunt valabile doar în cazul dumneavoastră, stăpânul, ci şi în cazul animalului. Cu o pisică sau un câine iritate, nervoase ori de-a dreptul agresive, nu veţi putea comunica!

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 2019 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.