ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Repetiţie, calm şi… recompense

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Repetiţie, calm şi… recompense
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul început săptămâna trecută, despre comunicarea cu animalele de companie. Aşa cum spuneam, este importantă empatia, atenţia, căldura pe care ne-o oferă pisicile şi câinii atunci când suntem trişti, supăraţi sau bolnavi. Dar la fel de important este să ne asculte atunci când le chemăm sau le cerem să facă sau să nu facă un anumit lucru.

Ca regulă generală, pentru pisică, dar şi pentru câine, tonul face muzica. Iar primul pas al comunicării este ca animalul să-şi cunoască numele şi să vină atunci când este chemat. Iar pentru a da curs chemării trebuie să fie motivat să o facă. În primul rând, numele trebuie să fie scurt - maximum două silabe - şi să fie unic. Adică nu strigăm astăzi "Pufi" şi mâine "Pufica". Fie că e vorba de pisici, fie că e vorba de câini, nu rostiţi numele pe un ton ridicat sau iritat! Repetaţi numele cu voce prietenoasă atunci când alintaţi pisica sau câinele. Specialiştii spun că va asocia numele cu plăcerea răsfăţului. Va trebui să aveţi răbdare şi să repetaţi procedura câteva zile la rând, până când pisica va asocia rostirea numelui cu mângâierea, alintul.

Dacă în timp ce este ocupată cu altceva, de pildă se toaletează, o strigaţi şi îşi întoarce capul către dumneavoastră, merită o recompensă! Gutoasă, dar mică, să nu se îngraşe. Şi, desigur, o mângâiere. Repetaţi exerciţiul atunci când pisica nu este în aceeaşi încăpere. Dacă vine la chemare, oferiţi-i o recompensă şi o mângâiere.

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 1590 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.