ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Năpârlirea, fenomen normal, dar neplăcut

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Năpârlirea, fenomen normal, dar neplăcut
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bun găsit, dragi iubitori de animale. Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători cu blăniţă. Fie că au părul lung sau scurt, năpârlirea este la fel de deranjantă şi pentru stăpâni, dar şi pentru patrupede.

Din start, vă reamintim că, oricât de iritant este părul lăsat pe covoare şi gresie, de pe canapea, pe haine sau firele de păr plutind prin aer, oricât de neplăcut este să descoperiţi gheme de păr vomate, ţineţi cont de faptul că năpârlirea este normală şi că este chiar un semn de sănătate a animalului de companie. Doar dacă vi se pare că animalul năpârleşte în exces, dacă rămân suprafeţe mari de pe corp lipsite complet de păr, sau pielea golaşă prezintă pete roşii, la fel şi dacă părul pare împâslit, trebuie să mergeţi neapărat la medicul veterinar!

Singura soluţie, periajul

În cazul unei năpârliri normale, singura soluţie pentru a diminua efectele neplăcute este periajul cât mai des pisicilor şi al câinilor. Le faceţi un mare bine, ajutându-le să scape de părul mort, sub care pielea se poate îmbolnăvi! Atenţie, însă, pieptănatul sau periatul trebuie să fie veritabile momente de răsfăţ, în care patrupedul se simte răsfăţat, alintat şi iubit, nu lupte între animalul care vrea să scape şi stăpânul care îl ţine cu o mână, iar cu cealaltă îl piaptănă repede şi cu forţă! Tocmai de aceea, animalelor care nu sunt obişnuite de mici cu periajul li s-ar putea părea o agresiune, iar stăpânilor o corvoadă. În cazul în care pisica nu este obişnuită cu periajul, alegeţi momentele în care animalul este liniştit. Sau, cel mai bine, când are chef să fie alintat, când vă cere atenţie şi tandreţe.

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 2646 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2017 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.