Seminţele de dovleac combat depresia de toamnă

Seminţele de dovleac combat depresia de toamnă
Seminţele de dovleac sunt recomandate mai ales crude şi fără a fi combinate cu sare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dacă mai un dubiu în ceea ce priveşte cât de importantă este alimentaţia corespunzătoare pentru a te bucura de o viaţă sănătoasă, află cât de benefice sunt seminţele de dovleac, mai ales dacă te confrunţi cu depresia de toamnă!

Seminţele de dovleac reprezintă un adevărat elixir al sănătăţii, având o cantitate mare de minerale precum fosfor, fier, cupru, magneziu şi mangan, fiind totodată şi o sursă excelentă de vitamina K. Datorită cantităţii mari de zinc pe care o conţin, seminţele de dovleac îţi protejează organismul de apariţia osteoporozei, iar fitosterolii ajută la reducerea nivelului de colesterol rău, cunoscut sub denumirea de LDL. Fac parte din grupul alimentelor alcaline şi sunt o sursă importantă a complexului vitaminic B şi de acid folic. Poţi alege să le mănânci în stare crudă sau alături de alte seminţe şi, în felul acesta, îţi vei întări sistemul imunitar, iar depersia de toamnă şi carenţele de vitamine vor sta departe de tine. L-triptofanul, substanţă pe care seminţele de dovleac o conţin, ajută organismul să se poată odihni, şi asta deoarece, odată ajuns în organism, se va transforma în serotonină şi niacin, substanţe responsabile cu starea de bine.

Dacă alegi să le mănânci frecvent, aceste seminţe vor contribui substanţial şi la menţinerea sănătăţii inimii tale, lucru care se datorează cantităţii de magneziu care ajută la crearea celulelor energetice ale corpului dar şi în sinteza de ARN şi ADN.

Sunt indicate diabeticilor

Seminţele de dovleac îi ajută pe bărbaţi să îşi menţină prostata sănătoasă şi, totodată, ajută la reglarea nivelului de insulină în organism, motiv pentru care pot fi mâncate mai ales de persoanele ce se confruntă cu diabetul zaharat de tip II. În plus datorită fitoestrogenilor naturali pe care îi conţin, seminţele de dovleac sunt benefice şi pentru scăderea tensiunii arteriale, previn apariţia bufeurilor, a durerilor de cap şi, mai ales, a celor articulare.

Sunt ideale în stare crudă deoarece în felul acesta îşi vor conserva beneficiile mult mai bine. În cazul în care îţi plac prăjite, evită să le cumperi din comerţ deoarece vin la pachet cu o cantitatea mult prea mare de sare. Prăjeşte-le cu grijă 15-20 de minute în cuptor şi evită combinarea lor cu sare.

Mâncate frecvent, aceste seminţe contribuie substanţial şi la menţinerea sănătăţii inimii tale.

Citit 4506 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2017 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.