Semnături ca basarabenii să se întoarcă în piaţă

Semnături ca basarabenii să se întoarcă în piaţă
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Problema comercianţilor moldoveni, care îşi vând produsele pe trotuar, nu şi-a găsit încă o rezolvare, autorităţile urmând să ia o decizie în acest sens în zilele următoare. Până atunci, însă, comunitatea "Curăţăm Galaţiul", care reprezintă o iniţiativă civică a mai multor gălăţeni, a început o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea moldovenilor de peste Prut.

Concret, aceştia îşi doresc ca micii comercianţi să se întoarcă în piaţa din care au fost daţi afară pe 16 octombrie. 

Până acum, membrii comunităţii au reuşit să strângă peste 500 de semnături, în mai puţin de o săptămână. Aceştia sunt de părere că absenţa unei pieţe a basarabenilor îi privează pe cetăţenii gălăţeni de posibilitatea achiziţionării de produse alimentare basarabene cu specific local sau de producţie proprie.

Semnatarii campaniei de strângere de semnături îşi doresc să fie trataţi cu respect cetăţenii de peste Prut, să se ţină cont de cadrul legal al "micului trafic de frontieră", dar şi să se deschidă o piaţă specială a basarabenilor, care să aibă condiţii legale şi să se conformeze normelor de igienă alimentară. 

Cei care vor să susţină acest demers o mai pot face în următoarele două zile semnând petiția online care poate fi găsită pe pagina de facebook a comunităţii "Curăţăm Galaţiul".

Citit 6057 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2017 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.