Peste 1.500 de gălăţeni încă aşteaptă banii de centrale

Peste 1.500 de gălăţeni încă aşteaptă banii de centrale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria nu a reuşit, nici până la acest moment, să le acorde ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru achiziţionarea unui sistem alternativ de încălzire tuturor celor cărora li s-au aprobat dosarele. Deşi programul s-a încheiat la data de 1 noiembrie, odată cu repornirea sistemului centralizat de termoficare, la finele săptămânii trecute, mai erau aproximativ 1.500 de persoane care încă aşteptau banii de la autorităţi. Conform datelor furnizate de Primărie, dintre cei peste 7.800 de gălăţeni care au cerut sprijin municipalităţii pentru a deveni independenţi din punct de vedere termic, au primit banii 6.305. După ce, o bună bucată de vreme, plăţile s-au făcut cu ţârâita, din banii încasaţi din taxe şi impozite, primarul Ionuţ Pucheanu spune că oamenilor le vor fi achitaţi cei 3.000 de lei din banii care i-au revenit municipiului Galaţi din cote defalcate din impozitul pe venit şi TVA. Reprezentanţii Primăriei nu pot da însă asigurări că tuturor beneficiarilor le vor fi viraţi banii până de sărbători. Din fericire, cei mai mulţi şi-au achiziţionat şi montat deja centralele termice, panourile radiante etc, cu bani împrumutaţi de la rude, prieteni ori din credite, şi nu stau în frig, însă presiunea restituirii sumelor cu siguranţă îi apasă.

Citit 2543 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2017 17:35

5 comentarii

 • postat de Radu Stefan
  Joi, 14 Decembrie 2017 11:26
  138.197.151.***
  Ne doare burtea de fraieri ce sunt unii . Vivat PSD , hasta la vista beibe .
  1
  1
  Raportează
 • postat de AFARA CU MARLANII DIN ORAS!
  Marți, 12 Decembrie 2017 06:41
  95.76.2.***
  Sa le dea banii mai repede ca m-am saturat de marlani vecini de sub mine care se incalzesc la aragaz, si, gazele arse, inclusiv mirosuri de tot felul, vin prin masca in apartamentul meu de nu mai pot respira!

  Domnilor m-am saturat, imputiti, nesimtiti, nu isi aerisec casa, stau ca in cocina, desi nu s-au debransat de la sistemul centralizat, stau cu vana de la caldura inchisa sa le icalzeasca vecinii de sub si dessupra planseul, dand drumul la aragaz sa se incalzeasca, imputind blocul cu gaz rezultat in urma arderii metanului..

  Inconstienti, pot fi intoxicati cu dioxid de carbon, gazele se pot opri instantaneu creind pericol de explozie!

  Acesti mameluci, spalati pe creier, prostovani ai erei comuniste adusi de prin toate raile si catunele patriei la combinat, votanti ai lui Durbaca si PSD, aceste animale nu au ce cauta in lumea civilizata!
  0
  6
  Raportează
 • postat de un cetățean interesat
  Luni, 11 Decembrie 2017 16:58
  5.13.133.***
  O bătaie de joc la adresa cetățeanului,în prag de iarnă lasă lumea să tremure în case așteptând acel ajutor financiar de la Primărie, de altfel treabă românească făcută pe genunchi,beleaua cea mare este că unii cetățeni nu au avut de unde se împrumuta și nici posibilități financiare să-și achiziționeze singuri sistemul de încălzire și au apelat la o singură formă de achiziție ș.a. cea prin factură proformă,rămânând ca Primăria să onoreze facturile emise de comerciant. Respondenții le-au tăiat unora și unica sursă care o aveau pe temei că au rămas doar câteva familii în asociație drept ptr. care au tăiat branșamentele blocurilor de la sistemul centralizat,acum aceștia așteptă mila primăriei,sigur vor face sărbătorile în frig,motivul nu sunt bani la bugetul primăriei,dar sunt bani pentru serbări s.a.Cineva sugera o acțiune în judecată,da cam asta ar merita Primăria ,dar cine să o facă !,doar o asociație a celor păgubiți ar putea demara un astfel de demers .Trăiască psd !
  3
  7
  Raportează
 • postat de Terente
  Luni, 11 Decembrie 2017 16:14
  81.12.149.***
  Tare mă tem să nu trebuiască restituit ajutorul ăsta de 3000 lei şi să nu fie obligată Primăria să proiecteze un Sistem Centralizat de Termoficare modern prin cogenerare sau biomasă, după noile cerinţe ale UE!
  7
  5
  Raportează
 • postat de bula
  Luni, 11 Decembrie 2017 08:58
  82.137.14.***
  Actionata primaria in judecata si pana de craciun intra baniiiiiiii
  5
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.