Măsuri pentru prevenirea gripei porcine

Măsuri pentru prevenirea gripei porcine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele judeţului, social-democratul Eugen Chebac va cere, printr-o dispoziţie, Centrului Educaţional de Resurse Umane să participe, alături de profesori, în şcoli, şi să facă parte din echipa de evaluare şi monitorizare pentru prevenirea gripei porcine. O dispoziţie similară a primit şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, având şi calitatea de tutore pentru toţi copii aflaţi în regim instituţionalizat şi chiar în plasament, a celor care sunt în această instituţie.

Participant la întâlnirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, acţiune care a avut pe ordinea de zi Planul de măsuri pentru prevenirea gripei porcine, Chebac a atras atenţia asupra căilor de acces în judeţ:

„Ceea ce am constatat în ultima perioadă este că avem căi de acces, cum ar fi porturile, unde nu se mai respectă normele pentru prevenirea bolilor transmisibile. În punctele de trecere a frontierei, prin grija Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de  Frontieră, s-au luat aceste măsuri, şi cât de cât se respectă, şi aici fac referire la punctele de la Giurgiuleşti şi Oancea”.

„La primul, situaţia este mai bine organizată în timp ce la Oancea mai avem unele probleme deoarece acest serviciu a trecut la comunitatea locală, motiv pentru care aici trebuie să gândim şi să vedem, să integrăm la nivelul structurii judeţului această activitate pentru că nu este doar responsabilitatea unei comunităţi, ci a întregii conduceri a judeţului. Cel mai important, în acest moment, este munca de prevenire şi monitorizare atentă a fiecărui caz în parte”, a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Citit 578 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.