BANII DE CENTRALĂ se lasă aşteptaţi, pentru sute de gălăţeni

BANII DE CENTRALĂ se lasă aşteptaţi, pentru sute de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(74 voturi)

Deşi mai sunt doar câteva zile până la finele anului, Primăria nu a reuşit, nici până acum, să le achite tuturor gălăţenilor ale căror dosare au fost aprobate ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru achiziţionarea unui sistem alternativ de încălzire.

Sute de persoane încă aşteaptă ca municipalitatea să le vireze banii în conturi, deşi dosarele le-au fost aprobate în urmă cu mai multă vreme, ba chiar unii dintre aceştia au primit dispoziţie de acordare a ajutorului financiar încă de la începutul lunii noiembrie. Conform datelor furnizate de către reprezentanţii Primăriei, până pe data de 20 decembrie, fuseseră făcute plăţi către 7.182 dintre cei 7.890 de gălăţeni, care au solicitat ajutorul financiar de 3.000 de lei. Miercuri dimineaţă, 27 decembrie, numărul beneficiarilor rămăsese neschimbat, semn că autorităţile nu au mai făcut vreo plată. Pe 19 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ionuţ Pucheanu declara că speră ca, până la sfârşitul anului, municipalitatea să se achite de aceste obligaţii şi că, din sumele repartizate de către Guvern, din cote defalcate din impozitul pe venit şi TVA, achitarea "acestor dosare a avut întâietate". În condiţiile în care înainte de Crăciun Primăria nu a făcut vreo plată în acest sens, este greu de crezut că oamenii îşi vor primi banii săptămâna aceasta.

"Evident că nu e niciun proiect care să meargă cap-coadă aşa cum ne-am fi dorit, dar dacă alte instituţii ale statului ne-ar fi lăsat, de la început, să ducem lucrurile aşa cum le-am gândit, cu siguranţă nimeni, în momentul de faţă, nu ar fi avut de suferit. Am fost aruncaţi cu trei luni într-o splendidă aşteptare. Evident că repercusiunile şi toate problemele care au survenit le decontăm în momentul de faţă", declara, în conferinţa de presă, primarul Galaţiului, în contextul întârzierilor privind acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei.

Municipalitatea va încerca să îi stimuleze pe gălăţeni şi anul viitor să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare. Programul, potrivit reprezentanţilor Primăriei, va fi relansat în primăvară, odată cu sistarea furnizării energiei termice. Un calcul simplu arată că, până în prezent, Primăria a achitat ajutoare financiare în sumă de 21.546.000 de lei (peste 4,6 milioane de euro). În paralel, autorităţile pompează bani grei şi în sistemul centralizat de termoficare, pentru pierderi şi nu numai. În luna noiembrie, din cele peste cinci milioane de lei achitate pentru căldură, aproximativ 2,5 milioane de lei au reprezentat pierderi.

Citit 4155 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:12

5 comentarii

 • postat de Vizantea
  Duminică, 31 Decembrie 2017 16:34
  86.122.130.***
  Decât să cheltuie banii în atâtea direcții, fără un calcul real și fără un impact serios al acestor măsuri, Primăria mai bine ar cheltui bani pentru eliminarea acelor pierderi din rețea și eficientizarea Sistemului Centralizat de Căldură.
  Până la urmă în orice oraș modern există un sistem centralizat de încălzire, dar performant (pe gaze, electric, bio, etc).
  La noi nici un Primar de după Revoluție nu s-a apucat de așa ceva. Iar acum vrem chiar să distrugem totul, așa cum s-a făcut cu toată Industria!
  Din păcate nici Electrica sau Distrigaz nu vor garanta că vor face față la preluarea consumurilor suplimentare ale tuturor gălățenilor. În plus, nici rețelele electrice sau de gaze nu vor rezista. Deja la unele blocuri tablourile s-au încins. O să vedem efectele în perioada următoare cu ce Sistem struțo-cămilă va ieși.
  Cred că cel mai bine ar fi ca Primăria să fie dată în judecată în primăvară, pe persoană fizică, când va încerca să întrerupă furnizarea apei calde a gălățenilor. PSD-ul a prevăzut acest aspect și a demis Prefectul care le-a stricat puțin jocul anul acesta, dar cred că mai avem și alte instituții sau variante pentru a-i trezi la realitate pe acești șmecheri, incompetenți și mincinoși de la putere!
  2
  1
  Raportează
 • postat de Marco
  Joi, 28 Decembrie 2017 23:01
  5.13.229.***
  Eu am luat banii de restul nu ma mai intereseaza.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 28 Decembrie 2017 16:18
  5.13.153.***
  Iarna viitoare banii ca deja a trecut si decembrie, ce le mai trebuie caldura!
  2
  3
  Raportează
 • postat de victor
  Joi, 28 Decembrie 2017 09:42
  188.24.195.***
  Domnule primar . Nu ar fi corect ca cei care au pus centrala din fonduri proprii fara a fi ajutati din banii contribuabililor sa fie scutiti de taxe si impozite o anumita perioada de timp ? Pina la urma o parte au facut eforturi din buzunarul propriu i-ar altii beneficiaza din buzunarul altora . Nu am nimic cu cei care s-au folosit de hotarirea primariei dar toti lucuim in acest oras si nu mi se pare corect .
  9
  27
  Raportează
 • postat de mira-tu
  Joi, 28 Decembrie 2017 07:54
  89.136.231.***
  Manarie gen psd . Daca mai pui si gunoiul in calcul avem tacam complet .
  3
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.