Un cititor ne sesizează: Programul de circulaţie al autobuzelor NU este respectat!
Foto: Detalii Depixelate

Un cititor ne sesizează: Programul de circulaţie al autobuzelor NU este respectat!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Programul de circulaţie al mijloacelor de transport în comun, postate pe stâlpi de către reprezentanţii Transurb, dar şi pe noul site al operatorului (www.transurb-galati.com), tocmai pentru ca oamenii să fie informaţi cu privire la orele la care autobuzele şi troleibuzele ajung în staţii, nu este respectat de către unii dintre şoferii Transurb.

Un gălăţean care circulă frecvent pe traseele 27 şi 10 ne-a sesizat, nemulţumit, că şoferii acestor autobuze şi-au făcut un obicei din a ajunge mai devreme în staţii, iar oamenii pierd mijloacele de transport în comun, întrucât propriul program al şoferilor nu mai coincide cu cel comunicat de către societate.

„Circul frecvent pe linia 27 cu autobuzele 10 sau 27. În ultimul timp, din ce în ce mai des, se întâmplă ca orele de sosire-plecare a autobuzelor să nu fie respectate. Uneori, autobuzele sosesc cu întârziere de trei-cinci minute, dar este de înţeles - trafic aglomerat, aglomeraţie în staţii. N-am făcut niciodată caz de acest tip de întârzieri. Mă deranjează, în schimb, foarte tare plecarea din staţii cu patru-cinci minute mai devreme, situaţie pe care nu o pot înţelege. Conducătorii auto n-au posibilitatea să ştie ora oficială, nu realizează consecinţele nerespectării programului de circulaţie? Dacă această respectare a programelor ar necesita cine ştie ce cheltuieli materiale nici n-aş comenta, dar pentru că este o neglijenţă şi un mod de a trata călătorii atât din partea conducătorilor auto, cât şi din partea celor ce-i coordonează, vă sesizez situaţia, în speranţa că se va remedia”, ne-a scris cititorul. Bărbatul a oferit însă şi câteva exemple: „Duminică, 7 ianuarie 2018, autobuzul 27 - în Centru circulând spre Cantemir. La 11,50, autobuzul pleca din staţie în loc de 11,54, ora de plecare, pe parcurs fiind vădit grăbit, ajungând la Blocul O în loc de 12,08 la ora 12,02. E de la sine înţeles că în toate staţiile de pe parcurs, autobuzul a plecat cu circa cinci minute mai devreme. Marţi, în aceeaşi staţie din Centru, autobuzul 10 care trebuia să plece la ora 13,11, pleca din staţie la 13,06, depăşind autobuzul 27, în urma căruia trebuia să fie la cinci minute", a exemplificat Marin Miu.

Ce spune Transurb

Reprezentanţii Transurb ne-au declarat că vor face verificări şi, în cazul în care cele reclamate se vor confirma, confruntând GPS-ul autobuzelor, şoferii vor fi sancţionaţi disciplinar. „Nu ne onorează să avem călători nemulţumiţi şi ne dorim ca graficul de transport să fie respectat de către toţi angajaţii”, ne-a declarat Simona Negru, purtătorul de cuvânt al Transurb.

Citit 6900 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 02:50

21 comentarii

 • postat de MARIUS POPA
  Joi, 18 Ianuarie 2018 17:20
  5.13.205.***
  Pe data de 16.01.2018 autobuzele liniilor 9 si 22 nu au respectat orarul afisat. Astfel linia 9 cusosire la statia E7 la ora 11,08 a trecut la ora 11. Linia 22 cu sosire in statia E7 la ora 11,21 a trecut la ora 11,02. Am intrebat la centrul de informare de la telefoane din Tig.1 daca s-a schimbat orarul autobuzelor si raspunsul a fost unul foarte curios - nu a trecut nici un autobuz. Am insistat spunand ca a trecut doar pe langa mine cele 2 autobuze si curios raspunsul a fost ca sunt mincinos. O deranjasem pe doamna de la informatii care era intr-o discutie telefonica interminabila. Nu este pentru prima data cand la acest punct de informatii sunt primit cu fel de fel de vorbe (duioase).
  1
  1
  Raportează
 • postat de caddy
  Luni, 15 Ianuarie 2018 08:23
  80.97.196.***
  Numai minciuni
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius
  Duminică, 14 Ianuarie 2018 21:57
  86.124.204.***
  Asa e, la noi nu se poate nimic in afara da haos, las ca merge si asa, sa nu mai fim asa pretentiosi etc. In schimb povestim ce am vazut sau cum am auzit ca e pe afara, ba char cerem o tara ca afara, dar fara sa ne implicam noi. Avem ce meritam sa avem!
  2
  3
  Raportează
 • postat de yo
  Duminică, 14 Ianuarie 2018 19:14
  5.13.214.***
  Au ucis concurenta prin eliminarea maxi-taxi iar acum isi fac de cap fara nicio jena, in niciun caz ceea ce se intampla pe traseele 10 si 27 nu reprezinta o exceptie, la fel e si pe trasele 9 si 104 si in mod sigur pe toate traseele! Sa vezi cum doarme cate unul la capat de linie si vine alt autobuz dupa care pleaca si el in urmarirea lui, daca le spui ca ai stat 30 de minute asteptand un autobuz la linia respectiva raspunsul invariabil este "ca nu exista asa ceva" in consecinta trebuie sa admiti dupa 30 de minute in statie ca esti setat pe alt cronometru decat cel de transurb. Monopolul la asta duce, fara concurenta si cu buget asigurat din afara muncii tale ramane doar un tupeu si nesimtire nemarginite!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Maria
  Duminică, 14 Ianuarie 2018 19:12
  100.99.106.***
  Nu se respecta graficul autobuzelor. Exemple multiple,autobuzul 28 intarzie seara frecvent 18-25minute apoi vin una dupa alta. Am abonament pe acest traseu circul zilnic. Sunt f nemultumita. Asemenea traseele strazii Brailei, astepti cate 15 minute apoi vin toate odata de alergi dupa ele. Am vazut un comentariu postat de Florin, total inutil si jicnitor la adresa calatorilor. Cum sa vii cu 10 minute inainte in statie ? cand calatoresti de trei patru ori pe zi ca doar mergem la serviciu, stam si ne pierdem zile din viata prin statii tot asteptand ?
  1
  1
  Raportează
 • postat de pentru Marius p
  Duminică, 14 Ianuarie 2018 18:45
  82.78.124.***
  Va dati mari si tari din spatele calculatorului spunind numai bazaconii cu gindul ca cineva mai mare o sa le citeasca , ex;; ca uita sa plece din statie , ca vorbesc la telefon , nepoliticosi dar de ce nu dai si exemplu cine era si ce masina , i-ai bagat pe toti la oala ca asa te simti tu bine , vino cu exemple concrete , asa genul asta de oameni e plina strada de ei , numai negativisti ,
  1
  3
  Raportează
 • postat de marius p.
  Duminică, 14 Ianuarie 2018 09:50
  62.121.74.***
  pe 10, 17 si 27 sunt cei mai neseriosi si nepoliticosi soferi. am reclamat de multe ori dar ei stiu ca nu le face nimeni nimic si se poarta la fel. vorbesc la telefoane non stop pe traseu...uita sa plece sau pleaca mai devreme etc. rusine!
  1
  8
  Raportează
 • postat de calator
  Duminică, 14 Ianuarie 2018 07:49
  82.78.124.***
  Un autobuz nu poate ajunge la fix in orce statie indiferent care traseu este specificat acolo si nu se spune pe fiecare statie in parte cite minunte trebuie sa faca de la plecarea dintr-o statie in alta in parte , pe foaia de parcurs banuiesc ca scrie ora de plecare de la un capat la altul si nimic mai mult, cred ca conteaza , conteaza si traficul pe strada respectiva, semafoarele , , aglomeratia din unele statii , sint calatori care se urca mai greu altii mai repede , eu sred ca graficele dupa cum scria cineva sint orientative pentru calatori ca in jurul acelei ore, minunt etc va sosi masina si banuiesc ca nici un sfer de acolo nu stie cit trebuie sa faca dintr-o statie in alta
  6
  5
  Raportează
 • postat de Horinca
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 18:29
  82.78.124.***
  Afisele cu orarul de sosire in statie sint orientative si nu obligatorii[sic] numai mecanicul de locomotiva are asa ceva in fata sa cu ora sosiri in statie si ora plecarii pe care o da impegatul in fiecare statie, soferii nu au grafice de pentru fiecare statie in parte decit la capete , ca sint unii care dau bice la autobuz e alta poveste alti calatori spun daca mergi mai incet devin irascibili si nu suporta sa le spui ca mergi in grafic si asa trebuie sa fie , ca de , isi aduc aminte imediat ca ,, Ce bine era cu cascarabetele , ajungeai repede cu ele s-au statul prin semafoare pina se umplea cascarabeta etc ''si pina sa fie montate afisele cu orare toata lumea era linistita acum gaseste de ce sa se ia la ce nu-i convine calatorul
  19
  10
  Raportează
 • postat de Florine nu ai înțeles nimic
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 18:09
  83.54.3.***
  Dacă este un program trebuie respectat. Ce comentezi tu este egal cu hai sa aruncam o vorba, adică opinii personale.
  Adevărul este că noi românii nu vrem sa respectam nimic și facem reguli după cum ne taie capul.
  Consideram înjositor sa facem după cum ni se cere.
  Oricine își face propriile reguli, gândind ca lasă că merge și asa.
  3
  20
  Raportează
 • postat de Ion luca
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 16:39
  213.233.85.***
  Am devenit prea irascibili , și mai ales ca fac gălăgie cei care nu plătesc călătoria sau merg cu biletul celui care tocmai a coborât, sau argumentează ca că sunt pensionar și am abonament dar e acasă eram prea grăbit sa îl iau.Am observat în una din zile o masă de oameni voiau sa urce în autobuz ce pleca de la complex șiret, și li s-a deschis doar ușa din fata și au strigat dacă nu deschide toate ușile ei nu urca ca nu au chef sa dea bani pe bilete și așteaptă alta cursă și chiar nu au urcat.
  1
  14
  Raportează
 • postat de Alin19
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 16:37
  5.13.167.***
  Transurb stie sa mareasca pretul biletelor nejustificat la 2 lei,sa bage multi controlori pe trasee ca nu cumva Transurb sa piarda vreun leut de la vreun calator fara bilet dar cand te gandesti la conditiile pe care le ofera aceasta societate de transport te apuca nervii,0 conditii decente,in autobuzele MAZ albe este frig de mori chiar daca caldura cica e pirnura,autobuzele transurb sunt vechituri SH,murdare,uzate,obosite,extenuate fiindca au multi km parcursi prin alte tari ele fiind SH,soferii unii sunt fara bun simt,orarul nu prea e respectat etc
  Nu ne ofera nicio conditie decenta acest Transurb dar au biletul de o calatorie de 2 lei ,abonamente scumpe si pretentii sa urci prin usa din fata ca sa iei bilet,amenzi uriase daca nu ai un bilet de saracesti dupa ce platesti dar ei nu ofera absolut nimic bun.Transurb e practic o societate jalnica,jalnica.Sper sa imi publicati comentariul.Multumesc.
  12
  4
  Raportează
 • postat de Costel
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 16:15
  5.13.158.***
  Autobuzele nu pot ajunge in statii la orele respective in fiecare zi pentru ca : nu este acelasi trafic zi de zi pe strada sau aceiasi oameni în fiecare zi în statie care cumpara sau nu cumpara bilet de la sofer, plus ca unii călători vin cu bani mari si se întârzie cu restul
  5
  11
  Raportează
 • postat de sor
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 15:40
  5.13.185.***
  As avea si eu ceva de reprosat . Nu vrea soferul de autobuz sa intre sa ma ia din fata blocului..........apoi l-am rugat frumos sa faca un mic ocol sa ma lasa in poarta la servici....am fost refuzat si de aceasta data.
  Sunt multe alte probleme mai grave decat aceste diferente de 5min. Spre ex. este absurd sa treaca 3-4 autobuze si apoi pauza 15 min cel putin.
  11
  7
  Raportează
 • postat de Circota George Luigi
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 11:26
  109.166.131.***
  Ar mai trebui adăugat și faptul că la ore târzii, anumiți șoferi sunt așa grăbiți încât nici nu mai respecta oprirea in fiecare statie. De 2 ori în aceeași săptămâna, în aceeași statie(105- gradina prichindel) s-a întâmplat să "pierd" autobuzul doar pentru că șoferul nu a vrut să oprească (aveau călători, deci se exclude că nu erau pe traseu). E grav că nu se respecta programul, dar e mai grav că șoferii nu vor să oprească în stații.
  5
  23
  Raportează
 • postat de Aderin
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 10:05
  90.95.50.***
  Va aduc la cunoștință stimată companie Transurb că pe traseul 28 au cam dispărut graficele de transport cât și în alte părți ale orașului, la potcoava nu mai este nici unul , la ireg 2 au mai rămas cât și în alte părți pe unde le-am văzut rupte sau pe jos, și că ajuta mult pe cei ce aștepta autobusul, in cât timp vine sau daca mai vin. Consider că nu este un efort așa de mare din partea trasurbu-lui sa instaleze altele la câți bani face.
  4
  17
  Raportează
 • postat de Fane
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 09:53
  82.137.12.***
  Mergi și tu nemultumitule cu 5 minute mai devreme în stație și o să-l prinzi. Unde te trezești aici, crezi că autobuzul e avion? PS: Nu sunt șofer de autobuz și nu circul decât extrem de rar cu mijloacele de transport în comun.
  30
  11
  Raportează
 • postat de Teach
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 07:47
  188.24.218.***
  Se schimba tura ... ii astepta gratarul incins acasa :))
  6
  8
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 06:35
  78.96.59.***
  Orice individ care scrie la ziar hop noi il trasformam in articol; in statie se ajunge cu cel putin 10 minute inainte de grafic pentru a nu exista surprize. Individul care a scris vrea ca atunci cand iese din scara blocului sa vina si autobuzul, daca se poate sa nu stea in statie mai mult de 30 secunde pentru ca raceste. Aveam pretentii mai mari de la Viata Libera
  29
  13
  Raportează
 • postat de sofer
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 05:17
  188.24.203.***
  ,,Transurb'' ideea era nu de a rezolva problema punctuala expusa de domnul in cauza.Aveti GPS probabil un dispecer deci ideea de ,,fir continuu"trebuie sa functioneze.Avem semaforizare inteligenta(sic),autobuzele toate au in spate un stick-er prin care imi multumesc anticipat ca il las sa se bage cu autobuzul in fata masinii mele,etc.
  4
  12
  Raportează
 • postat de Calator
  Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 03:50
  82.78.124.***
  Problema este ca nimeni din soferi nu cunosc orarul fiecare-i statii in parte si vorbind la modul general al tuturor statiilor de pe fiecare traseu in parte , fix la secunda sau la minunt daca ajunge tirziu e de rau daca ajunge mai devreme e rau fix in fiecare statie nu are cum ,
  11
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.