Pe muchie de cuţit, pentru grevă

Pe muchie de cuţit, pentru grevă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar 52 la sută dintre profesorii gălăţeni chestionaţi au optat pentru grevă generală *

În urma referendumului organizat de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi (SIP) s-a putut constata că numai 52 la sută dintre cadrele didactice au votat pentru grevă ca formă de protest, cei mai mulţi dintre profesorii chestionaţi preferând mitingul sau boicotarea evaluării elevilor, prin netrecerea notelor în cataloage.

„Fiecare cadru didactic a putut vota pentru toate cele trei forme de protest, miting, grevă şi boicotare. 98 la sută au fost de acord cu mitingul, 52 la sută cu greva generală şi 64 la sută pentru netrecerea notelor în cataloage. E o formă de protest pe care am învăţat-o de la judecători. Ei au protestat şi şi-au primit şi salariile. De ce n-am alege şi noi ceva asemănător?”, spune preşedintele executiv al SIP, Valeriu Diculescu (foto).

Acesta recunoaşte că, în ceea ce-i priveşte pe profesorii gălăţeni, greva e cam pe muchie de cuţit.

Diculescu a mai adăugat că, până la luarea unei decizii finale în cadrul Federaţiei Educaţiei Naţionale, deocamdată şi profesorii gălăţeni afiliaţi la SIP vor participa la protestele organizate şi anunţate la nivel naţional.

„Pe data de 5 octombrie, vom face grevă japoneză, profesorii vor purta banderole albe la acţiunile organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, iar pe 7 octombrie vom avea un autocar sau două cu dascăli care vor merge la mitingul de la Bucureşti”, a mai precizat Valeriu Diculescu.

Citit 826 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.