Înşelătorie pe internet în numele Dacia!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce s-au convins că schema cu „încarcă-mi cartela şi câştigi!” nu mai funcţionează, escrocii on-line s-au mutat la un pot mai gras: automobilele Dacia.

Principiul e următorul: primeşti, pe telefonul mobil, indiferent de operator, un SMS prin care eşti anunţat că ai câştigat o Dacia Logan MCV break. Trebuie să intri pe un site, www.dacia-mcv-loganvreak.webs.com sau să trimiţi un mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru detalii.

Pe site-ul cu pricina, ornat frumos cu sigla Dacia, plus siglele firmelor participante – toţi operatorii de telefonie mobilă, BRD şi alţii – ţi se spune că, pentru a intra în posesia premiului, trebuie să trimiţi un mail la adresa sus-menţionată.

Se precizează că fiecare câştigător va plăti o taxă între 250 şi 650 de euro, iar maşina îi va fi adusă la uşă sau, dacă preferă contravaloarea, aceasta îi va fi achitată la orice sucursală Raiffeisen Bank.

Evident, totul e o farsă, n-am avut curiozitatea să vedem până unde merge înşelătoria, dar, pe site-ul oficial Dacia - www.dacia.ro - este descrisă înşelătoria, cu o altă adresă de site însă (probabil, între timp, escrocii s-au adaptat).

Responsabilii Dacia precizează, referitor la acest subiect, următoarele:

“1. Dacia nu a organizat şi nici nu organizează concursuri de acest gen.

2. Dacia nu are nicio legătură cu site-ul http://dacia-break.webs.com.

3. Ca şi până acum, în situaţii similare, Dacia va solicita tragerea la răspundere penală şi civilă a persoanelor vinovate de această dezinformare frauduloasă cu grave consecinţe asupra imaginii de marcă.

4. Dacia roagă cetăţenii să fie atenţi când primesc acest tip de mesaj, să nu îi dea crezare, să respingă aceste e-mail-uri, chiar dacă informaţiile prezentate par credibile.

De asemenea, Dacia are rugămintea faţă de cei supuşi acestor tentative de înşelăciune să obţină de la persoanele care eventual le apelează toate informaţiile posibile şi să informeze de urgenţă Vocea Clientului Dacia (0248 500 000).

4. Dacia mulţumeşte tuturor cetăţenilor care au sesizat asemenea acte grave de fraudă, comise în dauna Dacia şi a interesului public.

5. La rândul său, Asocia,ia Operatorilor Mobili din România recomandă tuturor celor care sunt anunţaţi prin telefon sau SMS că au câştigat premii substanţiale să verifice acest lucru la serviciul de relaţii cu clienţii înainte de a face orice plată care le este solicitată.”

Citit 1430 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.