Internată şi abandonată în spital

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Personalul Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi este nevoit să ofere cazare şi masă - ca la hotel - unor oameni lăsaţi în voia sorţii. În această situaţie se află o pacientă internată la secţia de Neurologie de pe data de 4 iulie care nu poate pleca acasă.

Se pare că femeii i-au fost luate cheile şi documentele casei de către propriul fiu, care preferă ca mama lui să fie îngrijită de personalul medical pe termen nelimitat.

„Fiul nu vrea s-o primească nici în casa lui, nici în casa ei. Am făcut demersuri ca pacienta să fie internată la Spitalul de Boli Cronice din Iveşti, pentru că spitalul nostru, fiind de urgenţă, nu o mai poate găzdui.

Avem nevoie de paturi pentru alţi bolnavi, nu facem sanatoriu aici. Am apelat la ajutorul Poliţiei, iar la Iveşti am reuşit cu greu să rezervăm un pat, dar spitalul o va primi pentru a o îngriji acolo. Însă fiul nu este de acord şi nici nu vrea s-o ia acasă”, ne-a spune dr. Călina Lazarovoci, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă.

Aceasta a mai precizat că bărbatul care şi-a abandonat mama în spital în urmă cu trei luni are un comportament agresiv şi ameninţă pe toată lumea. „A venit şi la mine în birou şi ne-a zis că nu discută, că el nu-şi poate îngriji singur mama. Nu vrea să o duc nicăieri în altă parte, în nicio casă şi la niciun alt spital. Vrea s-o ţinem internată aici până la sfârşitul zilelor, ceea ce e imposibil”, a declarat dr. Lazarovici.

„Datorită ineficienţei unor organe judiciare, România se transformă în Absurdistan, iar sistemul medical este gâtuit de bandiţi, escroci şi şmecheri care profită de slăbiciunile aplicării legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Femeia internată de trei luni la Neurologie mănâncă şi se deplasează singură, însă nu poate părăsi spitalul de teama fiului său. E nevoie de intervenţia autorităţilor pentru ca aceasta să se poată întoarce acasă sau să fie mutată la Iveşti pentru a fi îngrijită aşa cum trebuie.

Citit 1320 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.