Mierea care îndulceşte şi sufletul

Mierea care îndulceşte şi sufletul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Arareori vedem în Piaţa Centrală mai mult de doi-trei producători de miere de albine şi alte produse apicole. Ieri, veniseră însă, mult mai mulţi.

Cristina Suru, unul dintre ei, ne-a spus: „Noi avem circa 300 de familii de albine. E mai mult, pentru că am prins un proiect Sapard. Am venit aici cu de toate, faguri,  miere de salcâm, polifloră, de rapiţă, dar şi propolis şi alte produse.

Avem stand în piaţă, dar astăzi preţurile sunt cu 1 leu sau doi mai mici”. Borcanul de 400 de grame de miere polifloră costă aici 6 lei, iar cel de 800 de grame, 12 lei. Fagurele se dă cu patru lei.

La o tarabă distanţă, alţi producători: familia Dumitrov. Mierea de salcâm la borcan de 800 de grame vă va costa, aici, 20 de lei, dar puteţi găsi, printre altele şi batoane de propolis la 15 lei punga.

„Noi chiar îi îndemnăm pe gălăţeni să ne viziteze şi să aleagă o alimentaţie sănătoasă, care să includă miere de albine”, ne-a spus doamna Dumitrov.

Găsiţi şi alte sortimente de miere: cu smochine, coacăze, cătină sau nuci. Borcanul costă  8 de lei şi chiar dacă nu este foarte mare, arată deosebit de bine.

„Este un comerţ experimental, pe care l-am pus la cale mai mult pentru Ziua Recoltei, ne spune producătorul Durchi Anişoara, din satu Costi. Vrem să vedem acum dacă le place gălăţenilor”.

De le Schela, pe lângă sortimentele de miere cunoscute, producătorul Vieru Gabriela aduce unul mai puţin întâlnit, din flori de baltă şi mană. Din câte am înţeles noi, albinele îşi strâng polen din plante ca menta, sulfina etc. Are o culoare mai închisă şi, credem noi, merită degustată, mai ales că nu este foarte scumpă – 15 lei borcanul.

Aveţi, deci, cu ce să vă îndulciţi zilele următoare. Totul e să veniţi, să vedeţi şi doar dacă vă place, să şi cumpăraţi.

Citit 848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.