Elev ajuns la spital după un experiment periculos

Elev ajuns la spital după un experiment periculos

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
6 comentarii

Un adolescent de 15 ani, elev la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” a ajuns la spital, după ce a făcut un experiment în camera de cămin de la Colegiul Naţional „C. Negri”. Acesta s-a ales cu arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale.

Adolescentul, inspirat cel mai probabil de filmările de pe internet, a vrut să vadă dacă o bucată de brânză topită ia foc. Pentru a face experimentul mai palpitant, tânărul a pus şi spirt peste bucata de brânză şi apoi i-a dat foc. Se pare că ulterior a mai turnat spirt peste brânză, care a luat foc şi i-a provocat elevului arsuri. Experimentul a avut loc pe masa din camera de cămin de la Colegiul „C. Negri”, acolo unde elevul era cazat. Din fericire, pedagogul căminului era în apropierea camerei şi a putut suna imediat după ajutor medical. „Am verificat imaginile pe camerele de supraveghere şi am văzut că pedagogul a intervenit foarte repede. A sunat la 112 şi a ajuns imediat aici un echipaj SMURD, care l-a preluat pe elev şi l-a transportat la spital”, ne-a declarat Andra Ionescu, directoarea de la Colegiul „C. Negri”.
La liceul unde învaţă, conducerea şi profesorii îşi fac griji pentru sănătatea adolescentului. „A fost o curiozitate, ei sunt la vârsta la care sunt curioşi. Uneori curiozităţile lor nu se termină aşa cum trebuie. Contează că el este bine, iar noi vom ţine legătura cu familia în permanenţă ca să îl putem ajuta. Ne gândim chiar şi la un ajutor financiar, pentru că elevii noştri sunt săritori şi am făcut numeroase campanii pentru alte situaţii. Îi vom trimite, scanat, lecţiile, la spital sau acasă, astfel încât el să nu piardă foarte mult”, ne-a explicat Delia Humelnicu, directoarea Liceului „Emil Racoviţă”.
Experimentul făcut de elev a avut ca sursă de inspiraţie internetul. Şi asta pentru că la şcoală nu a ajuns încă la capitolul experimente, lucru confirmat şi de profesorul Mariana Moraru, cea care predă chimie la clasa lui.
În prezent, adolescentul se află internat în spital, unde a suferit deja două intervenţii chirurgicale. „Are arsuri de gradul doi pe 25 la sută din suprafaţa corpului. A suferit deja două intervenţii chirurgicale şi va rămâne internat sub supraveghere”, ne-a explicat Silvia Constantin Dinescu, medic ATI în cadrul Spitalului de Pediatrie Galaţi.

Citit 4551 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 11:13

6 comentarii

 • postat de @SCEPTIC,CU URARI DE SUCCES,DUPA CE-SI DECLINA IDENTITATEA Duminică, 25 Februarie 2018 17:38 92.74.116.*** Link la comentariu
  5
  4

  @SCEPTIC:ESTE FOARTE USOR ca din umbra anonimatului sa-ti manifesti ura ,invidiA ,FRUSTRAREA DUREROASA...ADUCETI ACUZE UNUI CADRU DIDACTIC CU VECHI STATE DE SERVICIU SI CU REZULTATE PE MASURA IN ACTIVITATEA DIDACTICA...UN OM DE ACEST CALIBRU PROFESIONAL in niciun caz nu ar fi facut imprudenta sa recomande elevilor sa faca singuri experimente ,mai ales atat de riscante....NICIUN DEBUTANT IN MESERIA DE DASCAL NU AR FACE ASTFEL DE ERORI CU CONSECINTE ATAT DE TRISTE....DACA TOTUSI DUMNEATA STII SIGUR NISTE LUCRURI CARE ITI POT SUSTINE AFIRMATIILE COMPROMITATOARE PENTRU UN DASCAL CU O FOARTE BUNA REPUTATIE ACTIONEAZA CA ATARE,MERGI LA ISJ GALATI,LA PROCURATURA,POLITIE,ETC ETC ETC SI SPUNE CE STII...NU ARUNCA ACUZE CALOMNIOASE ,STIMATE,,SCEPTIC,,LOVITURILE SUB CENTURA NICI IN BOX NU SUNT ACCEPTATE,SI NICI IN ETICA ACESTEI NOBILE MESERII,CARE ESTE ACEEA DE DASCAL!!!BUNUL SIMT SIEDUCATIA CELOR 7 ANI DE ACASA AR FI TREBUIT SA TE FACA SA STII ACEST LUCRU!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează
 • postat de Teo Duminică, 25 Februarie 2018 12:20 82.137.10.*** Link la comentariu
  3
  4

  Focul, primul nostru legamant
  Focul, arde-n ultimul cuvant
  Focul, linistea o va spulbera
  Focul, greu de stins cand s-a aprins
  Focul, arde-n fiecare vis
  Focul, arde-n trup si-n inima mea

  Raportează
 • postat de sceptic Sâmbătă, 24 Februarie 2018 21:21 109.103.134.*** Link la comentariu
  8
  3

  Pe mine m-a frapat ca s-a precizat faptul ca motivatia acelui experiment nu ar fi fost vreo tema data pentru acasa desi sunt voci care conchid ca s-au încurajat diverse experimente de catre cadrul didactic care preda la clasa respectiva! E pacat ca acel copil rămâne nu doar cu urme fizice ci si psihice.

  Raportează
 • postat de Marian Sâmbătă, 24 Februarie 2018 21:18 2.247.244.*** Link la comentariu
  3
  10

  In loc sa se frece cu o gagica de varsta lui in camin pe el il omora curiozitatea sa dea foc la o bucata de branza si nu este de vina nimeni pt.prostiile lui...

  Raportează
 • postat de Mihail Sâmbătă, 24 Februarie 2018 18:10 92.74.116.*** Link la comentariu
  3
  6

  Curiozitatea si ignoranta l-au facut pe biietul baiat sa traiasca astfel de chinuri;necunoscand cat de ,,parsiv,, este focul,chiar si de mica intensitate a simtit nevoia unui plus de adrenalina si a facut ce se stie!!!Cu focul nu te joci,inca o dovada si un exemplu ce ar trebui sa ne faca muuult mai prudenti!!!La scoala,PROFESORII LE REPETA MEREU ELEVILOR RISCURILE LA CARE SE EXPUN JUCANDU-SE CU FOCUL,DAR CURIOZITATEA SI DORINTA DE SENZATIONAL II FAC PE UNII ELEVI SA FACA SI ASTFEL DE REGRETABILE SI ATAT DE PERICULOASE FAPTE!!!!RECUPERARE GRABNICA ELEVULUI,SANATATE LA TOATA LUMEA SI CAT MAI MULTA PRUDENTA IN TOT CEEA CE POATE IMPLICA UN CAT DE MIC PERICOL!!!Si ,vorba ceea atat de inteleapta valabila pentru toata lumea:,,NU VA JUCATI CU FOCUL,,!!!

  Raportează
 • postat de ralu d. Sâmbătă, 24 Februarie 2018 01:10 89.137.137.*** Link la comentariu
  11
  4

  Clar ca in scoala nu le explica despre foc si substante inflamabile ! Focul poate ucide !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.