Internatul Şcolii „P.P. Neveanu”, renovat de prietenii danezi

Internatul Şcolii „P.P. Neveanu”, renovat de prietenii danezi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Este al şaptelea an consecutiv când copiii cu deficienţe de auz primesc ajutor substanţial din partea AIF Vensyssel * CJ a promis fonduri pentru renovarea cantinei *

Timp de şapte ani, domnul Ole Carlsen de la AIF Vensyssel – o asociaţie a comunităţii locale a acestui oraş danez – a venit la Galaţi de mai multe ori pe an pentru a le face viaţa mai frumoasă copiilor cu deficienţe de auz de la „P. P. Neveanu”.

În parteneriat cu diverse alte asociaţii, acesta a făcut constant rost de fonduri consistente pentru cumpărarea unor aparate auditive sau repararea lor, pentru încărcarea zilnică a bateriilor.

A donat calculatoare, a plătit conexiunea la internet, a realizat un parc de joacă în curtea şcolii, asta dacă vorbim doar despre donaţiile consistente, fără a mai lua în calcul micile daruri de care s-au bucurat  copiii cu deficienţe de auz din partea prietenilor danezi.

Recent, Consiliul Judeţului a redat Şcolii „P. P. Neveanu” cantina şi internatul, aceste clădiri anexe necesitând de urgenţă renovări şi reparaţii capitale.

Cum este an de criză şi CJ-ul (cel care răspunde de finanţarea acestei instituţii) nu are fonduri pentru aceste operaţiuni, Ole Carlsen a găsit şi de data aceasta soluţii pentru că-şi doreşte cu tot dinadinsul să-i ajute pe aceşti copii.

S-au parafat contractele

„Deja  căminul beneficiază de ferestre termopan noi, puse din fondurile provenite din Danemarca. Nu vă puteţi imagina cât de bucuroşi au fost copiii în ziua când au venit lucrătorii să monteze ferestrele. Nici n-au mai vrut să audă de şcoală.

Au stat pe lângă reprezentanţii firmei încercând să ajute cum s-au priceput mai bine”, le spune danezilor, în semn de mulţumire, directoarea de la „P. P. Neveanu”, Irina Petrea.

Ieri, Ole Carlsen, alături de reprezentanţii altei fundaţii care l-a sprijinit financiar, a semnat contractele cu firma care urmează să facă renovarea şi cu cea care va executa mobilier nou pentru 11 dormitoare.

„Şase tineri de la un liceu de construcţii din Danemarca vor veni să ajute la renovare, prin intermediul unui proiect prin care s-a mai primit o altă parte din banii necesari pentru renovare. În proiect sunt prinşi şi elevii de la Grupul Şcolar «Anghel Saligny». Când mă voi întoarce în Danemarca voi încerca să identific fonduri pentru renovarea celor două băi”, precizează, înainte de semnarea actelor, Ole Carlsen.

Ca să nu rămână mai prejos, reprezentanţii CJ au promis că până în decembrie vor contribui şi ei cu suma necesară pentru renovarea cantinei.

Va fi un campus?

Inspectorul general, Doruleţ Resmeriţă, prezent la discuţii, a pomenit de necesitatea realizării unui campus destinat elevilor cu deficienţe de auz: „Ar fi bine să se găsească fonduri pentru o asemenea realizare, mai ales că şcoala este singura din sud-estul Moldovei, aici învăţând elevi din mai multe judeţe”, spune şeful învăţământului gălăţean, concluzionând că ar fi nevoie şi de o şcoală pentru copiii cu deficienţe ale văzului, aceştia fiind nevoiţi în prezent să meargă tocmai la Buzău.

Explicaţie foto: Ole Carlsen  - „vinovat” de renovarea internatului elevilor de la „P. P. Neveanu”

Citit 1744 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.