Galaţiul se umple de sensuri unice

Galaţiul se umple de sensuri unice

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
20 comentarii

23 străzi din muncipiul Galaţi vor suferi transformări până la jumătatea lunii iunie sub aspectul regimului de trafic. Şase dintre acestea vor deveni total sensuri unice, în timp ce 17 vor fi afectate parţial de astfel de restricţii de circulaţie. 

Circulaţia maşinilor pe ambele sensuri va deveni istorie pentru 23 de străzi din Galaţi, majoritatea situate în centrul vechi al urbei. În baza unui plan de fluidizare a traficului rutier, Primăria a adoptat şi implementează în aceste zile o serie de sensuri unice pe tronsoane cuprinse între străzile Basarabiei – Mihai Bravu – Domnească – Prundului – Traian. În perimetrul amintit se vor monta 695 de indicatoare rutiere până la data de 15 iunie 2018. Iată pe ce străzi vor fi implementate noile măsuri şi pe care şoferii vor trebui să fie cu ochii în patru. 

- Str. Episcop Melchisedec Ştefănescu – devine sens unic între str. Domnească şi str. Traian;
- Str. Vasile Alecsandri – devine sens unic între str. Dr. Alexandru Carnabel şi str. Mihai Bravu;
-  Str. Dimitrie Bolintineanu – devine sens unic între str. Rizer şi str. Domnească;
- Str. Elena Doamna – devine sens unic între str. Rizer şi str. Ştiinţei;
- Str. Cezar – devine sens unic str. Traian şi str. Domnească;
- Str. Radu Negru – devine sens unic între str. Traian şi str. Domnească;
- Str. Bravilor – devine sens unic între str. Alexandru cel Bun şi str. Domnească;
- Str. Dobrogei – devine sens unic între str. Alexandru cel Bun şi str. Prundului;
- Str. Prundului – devine sens unic între str. Domnească şi str. Traian;
- Str. Mihai Bravu – devine sens unic între str. Basarabiei şi str. Vasile Alecsandri;
- Str. Știinţei – devine sens unic între str. Prundului şi str. Basarabiei;
- Str. Grădina Veche – devine sens unic între str. Cezar şi str. Basarabiei;
- Str. Dr. Carnabel– devine sens unic între str. Vasile Alecsandri şi str. Basarabiei;
- Str. Rizer –devine sens unic pe sensul de mers către str. Prundului;
- Str. Dragoş Vodă – devine sens unic între str. Cezar şi str. Elena Doamna;
- Str. Miron Costin – devine sens unic între str. Prundului şi str. Radu Negru;
- Str. Alexandru cel Bun – devine sens unic între str. Prundului şi str. Radu Negru. 

Alte şase străzi, din zona Parcului CFR, respectiv, Lacului, Picturii, Şarpelui, Luceafărului, Gerului şi Victor Babeş se va circula cu sens unic. De asemenea, se vor monta semne rutiere care implică restricţii de prioritate la intersecţiile cu str. Tudor Vladimirescu şi str. Domnească. Din pachetul de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, mai exact pentru descurajarea vitezomanilor, fac parte şi trei treceri de pietoni supraînălţate pe Faleza Superioară. Una a fost deja realizată în dreptul vilelor, alte două urmând să fie făcute  în dreptul restaurantului ”Pescarul” şi în vecinătatea scărilor monumentale.

Citit 28749 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 03:49

20 comentarii

 • postat de MARIAN Miercuri, 16 Mai 2018 23:01 89.137.227.*** Link la comentariu
  2
  2

  O MARE TEAPA DATA GALATENILOR. BANI DIN BUGETUL SARAC AL GALATIULUI DATI PE MANA UNOR SMECHERI . CUM POTI SA SPUI CA FLUIDIZEZI SI ASIGURI SIGURANTA CIRCULATIEI ,PUNAND 695 DE SEMNE DE CIRCULATIE INTR-UN CARTIER LINISTIT IN PRIVINTA TRAFICULUI . IN MAJORITATEA STRAZILOR ,de fapt ministrazi .vezi cartier Vadungurului , Parc CFR ,DE EXEMPLU UNDE AFLUENTA DE TRAFIC ESTE DE 15 MAXIM 20 MASINI ,IN AFARA RIVERANILOR .ZILNIC. In aceste condiții vom fi nevoiți să ocolim o serie de străzi ca să ajungem la destinațiile pe care le aveam înainte de a modifica harta rutieră.a cartierului,
  Se impunea cei drept sensuri unice pe ,Gării- Mihai Bravu-V.Alecsandri,Gării Dr.Carnabel,Gării-NBălcescu-Basarabiei,Cezar-Științei -Bolintineanu SENS GIRATORIU PARC VIVA-FALEZA ,SEMAFOR ZONA PARC RIZER-TRAIAN,RADU NEGRU-TRAIAN.Ce știu sigur ,e faptul că e cineva cu o minte creață care a făcut aceste modificări non-sens.GROPILE CAND SE ASTUPA .RETEAUA DE APA RECE VECHE DE 50 DE ANI CARE SURPA ACESTE STRADUTE CAND SE MODERNIZEAZA ? DIN CE IN CE MAI BINE IN GALATI

  Raportează
 • postat de Sandu Canepa Duminică, 13 Mai 2018 15:08 95.77.107.*** Link la comentariu
  0
  6

  Bolintineanu are 2 benzi pe sens. Ptr ce trebuia sens unic ?
  Mult mai utile mi se par sensurile giratorii....vezi cel de la Mall care daca nu ar fi...ar fi dezastru.
  Un giratoriu f util ar fi la intersectia Navelor/Falez ( Bld. Marii Uniri). Ptr cei de pe Navelor e un calvar ca sa vireze la stanga. Stia si 5 minute daca nu ai putin tupeu sa te bagi. Un giratoriu fie si din bidoane de plastic cu diametrul de 3-5m ar rezolva o mare prblema.

  Raportează
 • postat de Adrian Vineri, 11 Mai 2018 10:21 79.115.216.*** Link la comentariu
  1
  12

  Bani aruncați, nu era necesar sa fluidizezi o zonă liniștită și fără trafic, asta se face pentru a plăti datori celor ce au susținut cu bani campania, altfel nu se explică.
  O sa intram pe tot felul de străduțe cu piatră cubica și gropi fiindcă atât va duce mintea pe voi.
  Gândiți-vă la riverani, care vor ocoli pe alte străduțe în cerc ca sa ajungă acasă.
  Știm, după câteva luni se revine la stadiul inițial și iar se plătește.....dupa aceea spuneți ca nu mai sunt bani la buget.
  Mare e grădina ta....cu mulți mafioți în ea!

  Raportează
 • postat de Rudibravo,1951 Joi, 10 Mai 2018 17:50 82.137.12.*** Link la comentariu
  2
  8

  S-au plantat cele 99 999 de panseluțe acum trecem la 679 de semnalizatoare care fac câți euroi că să știe SI săracul SI bogatul. Că la sărac e greu SI la bogat e rău .SI nu știi cum e mai bine că la toți e rău

  Raportează
 • postat de galatean adevarat Joi, 10 Mai 2018 09:29 79.116.96.*** Link la comentariu
  18
  7

  Bai fratilor ,vad ca unii dintre voi sunteti chiar penibili !!!!!!!! Strazile cu sens unic nu va convin,semafoarele nu va plac,semnele de circulatie sunt multe, marcajele strazilor nu va plac ........Bai tata..........mergeti la tara ,ca acolo pe ulite,nu aveti nimic din toate astea si poate sunteti si voi multumiti .....!!!!!!Mai oameni buni si ne- buni ,aveti pretentii de oras civilizat dar habar nu aveti cum arata unul ......macar din punctul asta de vedere , al circulatiei rutiere ......!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de Nisip Miercuri, 09 Mai 2018 20:54 5.13.243.*** Link la comentariu
  7
  12

  Mare panarama. Cei mai castigati sunt vanzatorii de semne de circulatie.

  Raportează
 • postat de Cristian Miercuri, 09 Mai 2018 20:26 79.116.110.*** Link la comentariu
  2
  11

  Domnule primar ...va invit sa l trimiteți pe șeful comisiei care a făcut acest plan pe strada Elena Doamna apoi sa ne spună el ...cum vor urca mașinile pe acest tronson iarna ...având în vedere ca strada este pietruita ( adică rămasă în urma cu 50 -100 de ani)...problematic fiind și cand.ploua dar apoi când ninge sau este strat de gheata ! Va garantez ca este imposibil ! Dacă celalalte străzi au asfalt...ceea ce este foarte bine ...aceasta NU !
  Este corect ,având în vedere traficul redus sa rămână cu amândouă sensurile de mers...( fiind pietruita și plina de gropi- este evitata) sau în cel mai rău caz ...sensul sa fie de coborâre!
  Mulțumesc!
  În principiu noi cetățenii de pe aceasta strada vrem sa strângem semnături în acest sens...demers care l consider inutil atâta timp cât dumneavoastră luați la cunoștință de acest fapt de aici și înțelegeți logica în cele ce le am expus și veți remedia enormitatea pe cale sa se producă! Mulțumesc! ?
  Pe aceasta strada trec maxim 10-15 mașini pe zi care nu s ale apartinatorilor... ! Nu se justifica restricționarea circulației... ?

  Raportează
 • postat de cucuveua Miercuri, 09 Mai 2018 20:15 5.13.162.*** Link la comentariu
  5
  9

  Unde nu e cap, vai de primar, care va primi toate ...cele buneee, bufnim 23 de strazi fara un impact, ..practic..., cine a fixat ceasul din fata primariei, ca suna fara sa existe, si trezeste monstri. ca ratiune, estee.

  Raportează
 • postat de Nicolae Miercuri, 09 Mai 2018 17:54 92.80.171.*** Link la comentariu
  1
  11

  Cu toata modificarea facuta la intersectia Radu Negru cu Traian este absolut necesar un semafor.Deasemeni o harta inteligibila cu modificarile anuntate ar fi mai mult decat necesara pentru o perceptie mai exacta.SEMAFORUL ESTE INSA CEL MAI NECESAR LA INTERSECTIA TRAIAN-RADU NEGRU.

  Raportează
 • postat de grecu Miercuri, 09 Mai 2018 17:12 188.24.224.*** Link la comentariu
  3
  22

  Nu am să înțeleg necesitatea sensului unic pe anumite artere ,cunoscător al zonei fiind și participant la trafic ,nu știu cât de necesar erau aceste sensuri pe Al. cel Bun,Științei,Miron Costin Prundului și ale celor care dau în Tudor Vladimirescu din Domnească,apoi Dobrogei,BravilorRadu Negru,Cezar, ce trafic și ce circulație super aglomerată au văzut autoritățile în acestă zonă a orașului nu-mi pot explica,!
  În aceste condiții vom fi nevoiți să ocolim o serie de străzi ca să ajungem la destinațiile pe care le aveam înainte de a modifica harta rutieră.a cartierului,
  Se impunea cei drept sensuri unice pe Gării- Domneasă-Bolintineanu ,Gării- Mihai Bravu-V.Alecsandri,Gării Dr.Carnabel,Gării-NBălcescu-Basarabiei,Cezar-Științei -Bolintineanu .Ce știu sigur ,e faptul că e cineva cu o minte creață care a făcut aceste modificări non-sens.

  Raportează
 • postat de SC Miercuri, 09 Mai 2018 15:15 5.2.209.*** Link la comentariu
  11
  24

  Sunt sigura ca s-a luat masura respectiva pt a mixora nr de autoturisne prin anumite zone , unde locuiesc anumite persoane si probabil le era afectata urechea se zgomot si se tem ca vibrtiile solului sa nu le afecteze casa..vila..in zonele respective sunt foarte multe vile ale diversilor!

  Raportează
 • postat de Sensul unic, pe drumuri de calesti si carute?! Miercuri, 09 Mai 2018 15:03 78.96.81.*** Link la comentariu
  2
  23

  Da, sens unic, dar numai strazile care duc cel mai direct la cimitire!

  Zicala, ca, toate drumurile duc la Roma, sa se implementeze si la Galati, sa duca la cimitire, cu linie continua, fara de intoarcere!

  Dupa felul cum se administreaza orasul, in fiecare zi pica ceva, adica moare, macar batranilor care isi numara zilele pe degetele zbarcite dupa o viata de munca si pensiii in bataie de joc, sa aiba aceasta facilitate, sens unic scurt, adio si n-am regrete!

  Pana le-o da in cap edililor, ca la strazile cu sens unic, in special numai cu doua benzi cum are Galatiul, la cate rable vor fi la un moment dat in trafic cu sens unic, fara sensuri giratorii sau devieri la punctele cu virari de iesire, o sa se faca blocaje cat lungimea bulevardului Cosbuc!

  Manca-var unicele de destepti!

  Raportează
 • postat de Geo Miercuri, 09 Mai 2018 12:54 141.143.193.*** Link la comentariu
  0
  48

  Trebuia sa faceti treaba pana la capat si sa puneti strazile pe o harta, ar fi ajutat mai mult decat o insiruire de strazi.

  Raportează
 • postat de doru lelii Miercuri, 09 Mai 2018 11:56 213.218.53.*** Link la comentariu
  16
  25

  O prostie aceste sensuri unice . Nu rezolva nimic. Tot traficul de pe 2-3 strazi se va canaliza pe una singura, chiar daca e sens unic nu rezolva nimic, o sa fie coada mai mare la iesire. Sensurile giratorii in loc de anumite semaforizari ar fi fost solutia, dar de unde , nu ai cui cere sa gandeasca.

  Raportează
 • postat de Moustache Miercuri, 09 Mai 2018 11:10 46.97.145.*** Link la comentariu
  3
  17

  Pentru o corecta informare, trebuia specificat si sensul de mers. Daca este sa dam o interpretare logica la cele enuntate in articol sensul de mers pe strazile V. Alecsandri si Mihai Bravu se intalneste la Gradina Publica ???

  Raportează
 • postat de nicolae Miercuri, 09 Mai 2018 09:58 89.136.5.*** Link la comentariu
  4
  10

  Cred că străzile cu sens unic vor contribui la creșterea siguranței rutiere și va fluidifica,intr-o oarecare măsură ,traficul .Aș propune ca și strada Furnaliștilor,din Micro 20,între strada Oțelarilor și bulevardul Dunărea să aibă același regim,pentru că, acum, circulația pe această stradă constituie ,uneori,un adevărat calvar presărat cu nenumărate riscuri.

  Raportează
 • postat de Chips Miercuri, 09 Mai 2018 09:45 109.166.155.*** Link la comentariu
  6
  14

  Strazile cu sens unic sunt o solutie, cu siguranta. Facute cu cap, adica.

  Raportează
 • postat de Mihai Benescu Miercuri, 09 Mai 2018 07:31 109.102.62.*** Link la comentariu
  1
  28

  O harta ar fi usurat identificarea strazilor.

  Raportează
 • postat de george Miercuri, 09 Mai 2018 01:50 185.45.177.*** Link la comentariu
  4
  19

  Articol incomplet. O sa aflam direct de pe indicatoare dar era bun sa ne aratati si planul cu directiile de mers ca sa stim pe unde va trebui sa ocolim.
  O masura foarte buna si necesara. Strazile astea sunt deseori pline de masini parcate pe ambele parti si oricum e doar un culoar de trecere pe mijloc.

  Raportează
 • postat de Abureala : Miercuri, 09 Mai 2018 00:17 89.137.225.*** Link la comentariu
  2
  21

  Acum vreo 3-4 ani , in aceste zone au mai fost strazi cu sens unic , si totul a durat doar o perioada.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.