Sobor de preoţi la Podul Borş

Sobor de preoţi la Podul Borş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Porumb nu a uitat de moartea învăţătorului Neculai Nicodim: căzând în gol, noaptea, de pe vechiul pod care era stricat, a sfârşit prin a i se pune lumânarea la cap *

Mâine, din nou, în centrul Rădeştilor, sobor de preoţi! Şase feţe bisericeşti, după cum a ţinut să ne precizeze primarul comunei, domnul Ioan O. Porumb, vor sfinţi Podul Borş şi piaţa.

Dacă nu ştiaţi, vă spunem noi acum: localitatea-reşedinţă de comună are de câteva luni ziua sa de târg – sâmbăta. Comercianţi de peste Prut, negustori de la Bârlad şi din Tecuci îşi etalează mărfurile, oferindu-le localnicilor produse – îndeosebi industriale şi meşteşugăreşti – aduse „la picioare”. 

Aceasta este pofta poftită de Ioan O. Porumb, să aibă Rădeştiul piaţă! Vinul din recolta de struguri a acestei toamne fiind, în linii mari, stabilizat, iar lucrările agricole principale, cele manuale, terminate, a hotărât, fiindcă tot se strânge lumea la piaţă, să aghesmuiască atât podul amintit cât şi tarabele.

Primarul Ioan O. Porumb: „Podul Borş este garantat pentru 250 de ani. Sfinţindu-l, îmi îndeplinesc o îndatorire creştinească faţă de consăteni. Referitor la pod, de fapt îl am în vedere pe precedentul, din lemn, am o durere în suflet”.

„Cu ani în urmă, din cauză că era putred, fără balustrade şi cu traversele rupte din loc în loc, păşind peste el, noaptea, învăţătorul Neculai Nicodim a căzut în gol, trăgându-i-se moartea. E şi acesta un motiv pentru care am insistat ca noul pod, din beton armat, să ne scutească cel puţin 250 de ani de astfel de accidente cu urmări tragice”.

Comentariu foto: Podul Borş. La mijlocul său, mâine, şase preoţi vor înălţa rugăciuni pentru ca "obiectivul lui Porumb" să reziste fără probleme până în anul 2240!

Citit 590 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.