Ajutoare de căldură până la plafonul de 615 lei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plafonul pentru acordarea ajutorului de căldură a fost stabilit ieri de Camera Deputaţilor – cameră decizională - la 615 lei.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre, şeful Comisiei de Protecţie Socială din Camera Deputaţilor, este cel care a făcut diligenţele ca OUG nr. 106 a Guvernului Boc, prin care plafonul era redus la 425, de lei să fie modificată şi corectată cât mai repede.

„Am făcut apel în Parlament să se revină la plafonul de 615 lei, stabilit de Guvernul Tăriceanu. Ajutoarele nu se vor mai acorda într-o singură tranşă, ci lunar. Parlamentul şi-a făcut datoria şi a îndreptat greşeala premierului Emil Boc”, ne-a declarat Dobre.

Cetăţenii nu ar trebui să fie afectaţi de această „bâlbâială” guvernamentală. Potrivit deputatului liberal, oamenii au completat cereri pe care era trecut plafonul de 615 lei, nu cel propus de Boc, deci nu ar trebui să aibă probleme la primirea ajutoarelor de căldură.

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco (PSD), Apaterm a primit până acum 9.000 de cereri de ajutoare de căldură din partea gălăţenilor care beneficiază de sistemul centralizat de încălzire.

De la familiile care se încălzesc cu gaze s-au adunat 4.250 de cereri. Alte 1.490 de solicitări au fost depuse de gălăţenii care se încălzesc cu lemne.

Primăria a început deja repartizarea lemnelor pentru familiile nevoiaşe, şi speră să finalizeze în cât mai scurt timp această operaţiune.

Bazându-se pe faptul că la Cantina Socială apar în fiecare lună cereri suplimentare din partea celor care nu mai au din ce trăi, viceprimarul estimează că vor fi mai multe cereri de căldură decât anul trecut.

Citit 973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.