Serbările Galaţiului

Serbările Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vasile Şeicaru va deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi *

Voltaj, Hi-Q, Ana-Maria Ferenz, Provincialii, Delia, Vasile Şeicaru, Mioara Velicu şi Anca Ţurcaşiu sunt deja în „meniul” de distracţie al Serbărilor Galaţiului în acest an.

Programul a fost definitivat de autorităţi şi vă putem spune că nu va lipsi nici de această dată „Târgul meşterilor populari”. După cum am aflat de la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, serbările din acest an vor costa bugetul local 200.000 lei.

Viceprimarul ne-a declarat că deschiderea oficială a Serbărilor va avea loc pe 28 noiembrie după-amiaza, la Teatrul Muzical, unde vor fi decernate Premiile municipiului Galaţi şi titlul de “Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi”.

Distincţia cea mai înaltă a oraşului îi va reveni artistului gălăţean Vasile Şeicaru care, cu această ocazie va susţine şi un concert.

Ziua de 29 va fi dedicată copiilor, de dimineaţă până seara.  Pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Compania Hai-Hui şi Teatrul de Păpuşi „Gulliver” le pregătesc celor mici o întâlnire cu magia şi clovnii, dar şi cu Anca Ţurcaşiu şi Radu Gheorghe.

Seara, de la ora 20,00 iubitorii de muzică populară n-au voie să lipsească de la spectacolul oferit de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Mioara Velicu şi Transilvania Live 2009. Petrecerea de Sfântul Andrei se va întinde până pe 1 decembrie.

Programul este asemănător celui din anii trecuţi – alegorial, spectacol, focuri de artificii. Pe 5 decembrie va fi inaugurat bradul de Crăciun şi vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot oraşul.

Din păcate, în fiecare an, de Sărbători, oraşul se transformă într-o uriaşă sorcovă în care comercianţii de ocazie ne sufocă pur şi simplu cu kitsch-uri, vin fiert la termos şi mititei. Vestea bună este că autorităţile vor fi ceva mai severe în acordarea licenţelor pentru vânzătorii ambulanţi.

Citit 3868 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.